Dat was me weer een seizoen he ! Ups and downs, helaas voor het gevoel van de fans lijkt het nu meer downs dan ups zo net na de uitschakeling.

Wat mij dit jaar opviel…. Weer blessures voor het team in het begin van het seizoen. Door het klote schema was dat misschien niet al te erg, maar om in het ritme te komen was het natuurlijk drama. De enige ploeg die dit jaar in het ritme kwam was Donar met de vele nationale en internationale wedstrijden. De gehele DBL ging er voor op de schop. Dat er rekening gehouden wordt met Europese prestaties van een club, prima. Maar in het vervolg gaarne daarmee rekening houden voordat de competitie aanvangt.

Blessures dus. De meest vervelende was ongetwijfeld die van Marshall. Op het moment dat de play-off plaatsen verdeeld gingen worden scheurde hij zijn achillespees. Drama in eerste instantie voor de speler en ten tweede voor de club. Weer kon men (semi) opnieuw beginnen, hoewel Morgan redelijk snel in het team kon meedraaien. Totdat.. juist, blessure… en ja, dan kan je weer (semi) opnieuw beginnen. Allemaal niet ideaal.

De Maaspoort. Bijna elke wedstrijd heerlijk gevuld en een prima sfeer. Na wat sceptische geluiden in het begin (iedereen moet zijn weg vinden bij iets nieuws!) over de speakers van dienst hebben ze beide een puike job afgeleverd en zeker gezorgd voor een prima sfeer, informatieve info (huh?) en lekker geouwehoer. Mijns inziens voor herhaling vatbaar.

Sportief gezien hadden ze (we) graag nog een rondje meegedaan. Eigenlijk twee, maar dat dat heel lastig zou worden is een bekend gegeven. Donar in de halve finale treffen zou een loodzware opgave worden. Zeker over 7 wedstrijden. Dat je 1 of 2 wedstrijden van Donar wint, dat kan, dat je er 4 wint na ze het hele seizoen gezien te hebben… Poe, die dobber zou heel zwaar worden. Desalniettemin had New Heroes, met dit spelersmateriaal, toch zeker die halve finale mogen halen. Wat niks afdoet aan de prestatie van Forward Lease. Die speelden na de eerste verloren wedstrijd 2x de wedstrijd van hun leven en gaan gewoon verdiend door. Punt.

Volgend jaar. Hoe nu verder. Dat is niet aan ons om over te oordelen. Daar hebben ze bij New Heroes knappe koppen voor die ongetwijfeld reeds aan het brainstormen zijn om ook volgend jaar weer een mooie ploeg bij elkaar te krijgen en de Maaspoort weer gevuld te krijgen. Persoonlijk zou ik graag zien dat de ploeg bij elkaar bleef om zo eens echt te kunnen bouwen aan een team. Niet elk jaar andere yanks halen om dan weer “opnieuw” te moeten beginnen, maar laat die rookies lekker een jaartje of 2 hier ballen. Prima voor hun ontwikkeling, prima voor New Heroes en prima voor de fans. Maar zoals gezegd, dat is niet aan mij ;).

We gaan zien wat het gaat brengen. De komende maanden zal er ongetwijfeld het een en ander naar buiten komen over het volgend seizoen. Het seizoen 2018-2019 wat in september/oktober zal beginnen…. Het is nu begin mei…. Damned…..

 

 

Advertenties