Mike Miklusaak ! Hoe heet tie ? Mike Miklusaaaak! De fervente bezoeker van de Maaspoort en de kijkers op de stream zullen het vast  wel eens gehoord hebben.  Even als de fans kunnen  ook de speakers van dienst de driepunters en het harde werk van Miklusak wel waarderen

Maar wie is Mike Miklusak ?

Mike groeide op in The Region, een gebied wat hoort bij Indiana, maar waarvan de meeste mensen toch meer binding hebben met Chicago, wat nogal eens voor wat verwarring zorgt.  Hij heeft 2 broers en een zus, en allebei zijn ouders hebben op niveau gesport op High School.

 

Q: You have 2 brothers and 1 sister. She is at college at Purdue. I guess she was supporting Matt Haarms during March Madness ?

A:  Yeah i have 2 brothers: Jake and Zac. Jake is a police officer in Lansing, Illinois, a south suburb of Chicago. My sister Emily is a sophomore at Purdue and was definitely rooting for them and Matt Haarms. (She’s a BIG Matt Haarms fan).  Zac is a camera man for the Carolina Hurricanes and when he was working with ESPN, it was so cool that he was able to work and film one of my games. That was definitely a special moment in both of our careers

 

Zijn beide grootvaders werkten in de staalfabrieken. Opgroeien met 2 voorbeelden die altijd keihard werken geeft jezelf natuurlijk ook wat meer “ toughness and fearlesness”  Dit zien we zeker terug in het spel van Mike. Altijd die drang om te winnen en bereid om andere te helpen. Is dat iets wat hij van zijn grootouders heeft geerfd ? “Wat ik heb geleerd is dat niks vanzelf komt. Je moet werken voor alles wat je wil bereiken. Hard werk en toewijding zijn de redenen waarom ik basketball speel op dit niveau. Ik speel met veel passie, positief en soms negatief, want dit spelletje is het spelletje waar ik het meest van houd”

Dat niet alles vanzelf komt werd al vroeg duidelijk voor Mike. In zijn drive om de beste te worden was hij zeer gefocust om op zeer jonge leeftijd reeds te kunnen dunken. Zijn vele oefeningen brachten hem op jonge leeftijd ook vele ongelukken. Een ernstige hoofdwond en zelfs het verliezen van een tand “ at practice”  geven aan dat opgeven geen optie is.

 

Het begin van zijn sportcarriere

Mike begon zijn sportcarriere op Lake Central High, de 6e school van Indiana qua grootte. Het was een hele opgave voor hem om daar in een high school team te komen. Het is ook de school waar hij samen speelde met huidig Indiana Pacer speler Glenn Robinson III. In zijn eerste jaar daar speelde hij naast basketball ook nog baseball en football.

Na High school vertrok Mike naar de Western Illinois University, waar hij een echte Leatherneck werd. Pa Larry vertelde vol trots:In College as a Senior, Mike Averaged 15.5 points, 8.9 rebounds, and 41.5% 3pt pct during the season… He ranked 6th nationally in defensive rebounds per game and 31st nationally in 3pt pct… Recorded nine double-doubles on the year… Scored 10-plus points in all but four games (scored nine in three of those games)… Grabbed 10-plus rebounds in 10 games… Finished the season with 54 total assists.   On his senior night he scored a career-high 32 points

Larry: To answer one of your questions “was it obvious he would play overseas?”  I would say NO, it wasn’t.  We took each step one by one.  We had him focus on the little things.  He doesn’t get ahead of himself and literally takes it one rep at a time; one workout at a time; one practice at a time; one game at a time; one day at a time.  Michael is focused on his current role on New Heroes.

 

 Het heden:

Op de vraag of hij in de gaten had dat hij in Den Bosch een van de belangrijke spellers was met zijn driepunters en sterke verdedigende spel vertelde hij: “Elke speler in het team is belangrijk! We doen allemaal wat de coach van ons vraagt en voeren de taken uit zoals het moet. We hebben allemaal onze eigen rol en die van mij is hitting 3’s en defensief mijn mannetje staan. Ik doe mijn best hierin om zo het team te helpen de winst bij elke wedstrijd te pakken”

Het gesprek komt op Marshall. Hoe was het om hem te verliezen en je (weer) aan te passen aan Sherrill / Bouwknecht en later Morgan?  Hij vertelt: “Het verlies van Anthony was zeker zwaar voor ons. Het is een hele geode point-guard met een heel hoog basketball IQ. Natuurlijk was het een onfortuinlijk iets, maar het team wist ook meteen “next man up” en Keshun en Maarten deden het fantastisch stepping up into the point-guard position. Het inbrengen van een nieuwe speler halfweg het seizoen is altijd een uitdaging, maar New Heroes had geen keus. Malik is een hele geode toevoeging aan het team en speelde een belangrijke rol in de winst op Donar. Hoe meer we samen trainen en spleen, hoe beter het zal gaan.  

De naam Donar is gevallen. In het begin van het seizoen verloor New Heroes nog van ze, de 2e wedstrijd pakten ze de winst om een paar dagen later weer van ze te verliezen. Het spel en de spelwijze tegen Donar is goed, het lijkt erop dat New Heroes het enige team in de DBL is die Donar ietwat nerveus kunnen maken. “Ik denk dat we Donar zeker kunnen verslaan in de play-offs” zegt Mike. “Het zal niet makkelijk zijn, maar we hebben laten zien dat het mogelijk is. Als we ons aan ons gameplan houden dan zie ik zeker kansen”.

Opvallend dit jaar is het verval wat de ploeg bij sommige wedstrijden heeft. Tegen BAL stond het na het eerste kwart 21-4 voor de tegenstander, in Leiden ging het al een keer mis en ook de laatste wedstrijd tegen Den Helder verdween de voorsprong van17 punten als sneeuw voor de zon. “Yeah, we weten dat we er zwakke momenten bij hebben. We doen ons best om dat op te lossen en in de volgende wedstrijden te voorkomen” geeft Mike aan. “We zien dat de energie en focus ons grootste probleem is op die momenten, we moeten gewoon “locked in” blijven en de intensiteit vanaf het begin hoog houden”

 De toekomst

Met zijn vertoonde spel en inzet zou het natuurlijk voor de club en voor de fans fantastisch zijn mocht Mike nog een jaar in Den Bosch blijven. “Heel eerlijk ben ik daar nog niet mee bezig” Ik ben zeer gefocussed op dit seizoen en op de doelen die we nog willen halen. Als ze me volgend jaar terug willen is dat zeker iets waar ik over na zal denken, maar voorlopig is dat een discussie voor een later moment”

 

 

 

 

 

Advertenties