Hoi Joris,

Ik vind het meestal wel prima wat anderen schrijven, ben wat rustiger geworden en laat het langs me heen gaan Deze keer wil ik toch even reageren op je invuloefening. 

Je koos ervoor niks te schrijven over de wedstrijd, maar in plaats daarvan aan te geven dat je van plan was om honderden (!) woorden te besteden aan een incidentje. Vraag 1) Is een incidentje zoveel publiciteit waard ? Maar je had geen zin in beledigingen en bedreigingen. Vraag 2) Hoezo bedreigingen, waar is dat op gebaseerd ?  Je geeft nu in feite al aan dat, als je er iets over zegt, de boze mensen uit Den Bosch gewapend jou kant op komen en je lelijke dingen aan gaan doen? Overdrijf a.u.b. niet zo…

Maar goed, toen kwam het belangrijkste. We mogen het zelf invullen ! Wat leuk! Laten we meteen beginnen met wat dingen benoemen waar je over had kunnen schrijven:

  • De Teddy Bear Toss. Een mooi initiatief waardoor honderden (!) kinderen weer een kado krijgen en een glimlach op hun gezicht. Wat een mooie actie is dat toch altijd, elk jaar georganiseerd tijdens een wedstrijd van Den Bosch.
  • Het weergaloze blok van Marshall na 37 seconden wedstrijd op de Jong
  • Het sterke spel van Maarten Bouwknecht de eerste 2 kwarten die er daardoor voor zorgde dat Den Bosch nog enigzins in het spoor bleef van ZZ Leiden
  • Het scherpe schieten van Jessey Voorn. Bijna alles ging er in de eerste 2 kwarten. Persoonlijk zag ik het, op dat moment, somber in voor de rest van de wedstrijd.
  • De alley-oop van Norville Carey. Een grotere atleet is er nu niet te vinden op de Nederlandse velden.
  • Een volle Maaspoort met een heerlijk play-off sfeertje
  • Scheidsrechters die ( deze keer) geen gekke beslissingen maakten

Zoals je best zal weten was er nog veel meer moois te bewonderen in de Maaspoort. (En dan heb ik het niet over de cheerleaders…. 😉 )  Maar nee, jij koos er in deze voor je te laten leiden door een incident tussen een teammanager van Leiden, een beveiliger en een toeschouwer die zich er mee ging bemoeien. En nee, dat is niet netjes en niet slim. Dat hoort niet. Laat dat duidelijk zijn. Maar als wij, de fans / pers / hobbyschrijvers, daar aan toegeven en dat laten prevaleren boven al dat moois dat er gebeurde… Dan zijn we op de verkeerde weg Joris…. Ook daar is het basketball niet bij gebaat.

P.s. Ik schrijf dit niet omdat ik uit Den Bosch kom.

Advertenties