Niet dat ik vaak dolenthousiast ben, integendeel. Dat ben ik alleen als er een prijs op te halen is of als de NOS mountainbiken uitzendt. Nu is dat sinds gisteravond redelijk veranderd. Er was een moment dat er een speler een halve meter voor me stond bij de perstafel om een bal in te nemen en ik dacht: Hier staat toch echt een van de betere (zo niet de beste) spelers in Nederland. De Amerikanen krijgen altijd alle aandacht, maar deze man verdient zoveel meer aandacht dan sommige imports. Of hij daar op zit te wachten ? Geen idee, maar zijn prestaties zouden iets meer gewaardeerd mogen worden door de buitenwereld.

Stefan Wessels. We zagen hem gisteravond 40 (!) minuten spelen. Al dan niet door de omstandigheden m.b.t blessures, feit blijft dat hij er gewoon stond. En zeker niet onverdienstelijk. Integendeel! De stats:

  • Fieldgoals: 8/11 tegen 72,7 %
  • 2 Points: 6/9 tegen 66,7 %
  • 3 Points: 2/2 tegen 100%
  • 6 rebounds, 18 punten.

40 minuten gespeeld dus. Geen moment rust. En ja, natuurlijk kan je dan veel meer aanleggen dan die 11 keer dat Wessels deed. Maar daar zit meteen zijn kracht (of slimheid?) van hem. Weten wanneer je moet aanleggen, maar nog belangrijker, weten wanneer je teamgenoten er beter voor staan en de bal doorpassen. Dat tekent de betere basketballer die niet voor eigen succes gaat maar het ploegenbelang laat prevaleren. Heel normaal hoor ik jullie al denken. Is ook, maar niet vanzelfsprekend de laatste tijd. (Toevallig gister een mooie discussie gehad met een basketbalkenner en die opperde om de stats af te schaffen omdat er altijd spelers blijven die spelen voor de stats… ).

Er volgen nu 3 uitwedstrijden voor New Heroes. Leiden, Amsterdam en Groningen. Wedstrijden waar de mannen zich van de jongens zullen onderscheiden. En Wessels hoort bij de eerste categorie, mark my words!.

 

Advertenties