Jarenlang heb ik “meegedraaid” in het mountainbike wereldje en heb ik met de KNWU  en “managers”te maken gehad. Derhalve ben ik niet snel meer verbaasd over bestuurders en/of regelneukertjes die zich overal mee willen bemoeien en nogal vaak de plank mis slaan, maar zo soms komt er iets voorbij waar ik zelfs met mijn pet ( en die is groot, want dikke kop) niet bij kan…

Begin dit jaar is er volop gestemd of er een 5e Amerikaan aangetrokken mocht worden door de NL clubs.  Een rumoerige stemming volgde. Landstede was boos, Weert was er wel, maar in de gedaante van BAL, dus geen stemrecht, en nog meer geneuzel. Stem van teams (6) telt voor 2, die van de bestuursleden voor 1.

Teams: 2 voor, 4 tegen dus 4 punten voor, 8 punten tegen. Bestuurders: 5 voor, 0 tegen. Totaal 9 voor, 8 tegen. Wat Zwollen en Weert dan ook willen, daar wordt aan voorbij gegaan. (Den Helder had in deze nog geen stem).

Besluit genomen, regel aangenomen, alles in kannen en kruiken, reglementen aangepast, 5 Amerikanen, 4 mogen tegelijkertijd spelen, even een post op FB van een fervent basketballfan/eigenaar/marketingstrateeg lezen, aan de hand daarvan opstappen als bestuur, kortom  we kunnen beginnen!!

Er komt dan een moment dat het ( nog verder) fout gaat. Donar speelde namelijk tegen Weert op een gegeven moment met 5 Amerikanen. FOEI ! RTV Noord schreef er een stukje over en plaatst daarmee meteen een alinea waarin men precies aangeeft hoe het met de overkoepelende organisaties gaat in NL.

Naamloos

Men wil zo graag belangrijk gevonden worden ? Men wil zo graag regeltjes verzinnen ? Men wil graag op de voorgrond treden met ideeen? Maar als er dan actie moet worden ondernomen of een vervolg moet komen.. “Nee, daar hebbben we niet over nagedacht… T zal mijn tijd wel duren! We’ll cross that bridge when we come to it”

Lekker nagedacht heren! Half werk leveren doen we op de lagere school. Van bestuurders verwacht men iets meer daadkracht. Helaas…. En nu? De kop geeft het al aan. En nu ? Het gaat er mij niet om of Donar gestraft gaat worden, het gaat er in 1ste instantie om dat er niet verder nagedacht is over een nieuwe regel en men nu geen idee heeft wat te doen. Prutswerk. Amateurisme. Geklungel.

Of zullen we het zo maar laten, want zoals ik al lees op het internet: Of Donar nu met 4 of 5 Amerikanen speelt, ze zijn toch te sterk.  Het zou inderdaad een prima antwoord zijn van de beleidsbepalers, zou precies in hun straatje passen……

Succes met de verdere oplossing!

Advertenties