September nadert. De Amerikanen zijn geland, het team is compleet en de fans kunnen bijna niet meer wachten.   Kortom, er kan gestart worden met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. New Heroes zal een 7-tal oefenwedstrijden spelen om zich zo klaar te stomen voor de start van het seizoen 2017-2018. (data en speelsteden op foto/header onder voorbehoud, alsmede de mogelijkheid om als toeschouwer te gaan kijken. Houd de site van New Heroes en de sociale media kanalen in de gaten voor actuele informatie!)

 

Okapi Aalster – New Heroes 3-9-2017

Onze vrienden uit Belgie zijn geen onbekende voor Den Bosch. Vorig jaar werd er in de voorbereiding al tegen ze gespeeld en ook dit jaar zullen beide teams elkaar weer treffen in de voorbereiding. Okapi heeft er al 2 oefenwedstrijden opzitten ( 77-90 winst tegen Gent Hawks en 108-67 winst tegen Gladiators Trier, een van de latere oefenpartners in de voorbereiding van New Heroes). De club uit Aalst heeft met Troisfontaines een goed scorende forward (21pnt tegen Trier) in de gelederen.  De 6 Amerikanen doen ook elke wedstrijd een duit in het zakje. New Heroes zal er zeker op gebrand zijn het resultaat van vorig jaar (111-69 verlies) te doen vergeten.

Gladiators Trier – New Heroes 9-9-2017

Marco van den Berg gaat bij Trier zijn 3e seizoen is als hoofdcoach. De club uit de Pro-A divisie ( net onder de Bundesliga) heeft er al 1 oefenwedstrijd opzitten ( Okapi Aalst) en zal er, voordat men tgen New Heroes aantreed, nog 5 spelen. Vooral de Amerikaanse guard Dranginis liet zich gelden tegen Aalst met 18 punten. Ook power forward Bucknor is met zijn 2.01 en 93 kg een speler om in de gaten te houden. Coach van den Berg sprak van een geslaagde oefenwedstijd. “Het is misschien beter om zo’n eerste wedstrijd duidelijk te verliezen zodat duidelijk is waar we nog aan moeten werken. Er volgen nog vele oefenwedstrijden en het begin van het seizoen is nog ver weg. We hebben nog voldoende tijd om alles op orde te krijgen”

MLP Academics Heidelberg – New Heroes 11-9-2017                                                          New Heroes – MLP Academics Heidelberg 14-9-2017

Deze dubbele ontmoeting met Heidelberg zal voor de Bossche fans ook meteen de eerste gelegenheid zijn om het team in de eigen Maaspoort te bekijken. Na de uitwedstrijd op de 11e zal New Heroes op 14 september weer aantreden tegen deze club uit de Pro_A divisie uit Duitsland. Met Branislav (Frenki) Ignjatovic heeft de club een ervaren coach aan het roer die al vele jaren ervaring heeft in Duitsland. Hij bracht Heidelberg voor het eerst naar de play-offs en is derhalve zeer geliefd in de universiteitsstad.

New Heroes – Rasta Vechta  15-9-2017

De volgende club uit de Pro-A divisie (vorig jaar gedegradeerd uit de Bundeliga) is Rasta Vechta, de nieuwe club van Drew Smith, vorig jaar nog te bewonderen bij Donar.  Rasta Vechta heeft er al 9 oefenwestrijden opzitten voordat men tegen Den Bosch aantreed. Daaronder een mooie 75-73 winst ( voor wat het waard is) op Bremerhaven, de oude club van, jawel, Brandyn Curry. Toch een club uit de Bundesliga, dus er moet terdege rekening worden gehouden met de kracht van onze oosterburen. Rasta ist die geilste club der Welt staat er prominent in beeld op hun website. Na deze oefenwedstrijd zullen ze daar wel anders over gaan denken.

EWE Baskets Oldenburg – New Heroes 23-9-2017

Na de voorgaande wedstrijden is Oldenburg (vorig jaar vice-landskampioen na een 5e plek in de reguliere stand Bundeliga) een mooie graadmeter voor het team van coach Poropat om te kijken hoe ver ze zijn in de voorbereiding. Een week later zal voor Oldenburg het seizoen starten, dus het zal een mooie wedstrijd worden waar de beide teams vol geconcentreerd zullen moeten spelen.

New Heroes – ZZ Leiden 30-9-2017

ZZ Leiden is natuurlijk geen onbekende voor de Bosschenaren. Met Worthy de Jong terug in de sleutelstad zullen ze aankomend seizoen weer nadrukkelijk meedoen om de bovenste plaatsen. Waar de wedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend, zoals gezegd, houd de site en social media in de gaten voor verdere informatie.

Al met al een mooi oefenprogramma voor het team van coach Poropat. We zullen blij zijn als de bal weer aan het stuiteren is en het seizoen kan gaan beginnen. Tot die tijd nog even genieten van wat filmpjes van onze aanwinsten ?

Advertenties