Tijdje geleden schreef ik dit stukje.  Op dat moment was er niet veel aan de hand, het seizoen kabbelde voort, New Heroes ging de play offs halen en alles daarna was meegenomen. Zo’n seizoen was het nu eenmaal. Ups en downs. Maar wel met spelers die vochten voor wat ze waard waren en met een coach die daar het maximale uithaalde.

Natuurlijk zou dit seizoen alles anders worden. Ja, nu gaat men echt voor het kampioenschap, nu zal er van alles veranderen en zal men zien dat de club onderdeel is van een bedrijf dat er op gespitst is om resultaten te behalen. Dat dat zou gaan gebeuren was bekend toen de club werd overgenomen. Niks mis mee, dat is professioneel basketbal, dat is hoe een bedrijf gerund wordt.

Daarom snap ik de keuze ook wel om Silvano Poropat te halen. Een grote naam in het basketbal en blijkbaar, zo las ik, zijn er al zaakwaarnemers gesignaleerd om hun spelers te stallen in Den Bosch nu coach Poropat zijn intrede maakt. Prima voor de club en prima voor de toekomst, laat daar geen misverstand over bestaan.

Toch wil ik even benadrukken dat Sander het top gedaan heeft. Hij stond er wel toen de club bijna dood was, hij kwam aan het roer met het risico dat zijn carriere als coach al meteen een flinke deuk had kunnen oplopen. Hij sprong toch in het diepe en probeerde uit alle macht er iets van te maken. Nam dus het risico, mede voor de club, dat hij altijd de coach zou kunnen zijn die in zijn eerste jaar gruwelijk door het ijs zou zakken. En daarvoor hulde! Niks dan hulde! Mensen die zich in moeilijke tijden inzetten om de club uit het slop te trekken, altijd +100. Daarom: BEDANKT COACH!

Het ging je niet altijd voor de wind, ook niet toen de overname een feit was en er wat meer geld ( en amerikanen) vrij en bijkwamen. Het bleef een soort van duiventil met spelers die kwamen en gingen. Nou ja, er ging er maar 1, maar je snapt wat ik bedoel. Maar je bleef er wel staan, er is niet 1 moment geweest dat ik je moedeloos voor de camera zag staan. Je bleef altijd keurig in je rol en had altijd een prima verklaring voor alles. Natuurlijk kon het beter, maar met de middelen die je tot je beschikking had vind ik persoonlijk dat je het top gedaan hebt. Daarom: BEDANKT COACH!

Maar wat nu? Hoorde en las dat je een aanbieding had om assistent te worden, om de academy weer te gaan leiden, en er zal vast nog wel wat meer zijn. Wat je ook besluit te gaan doen, laat het dan wel in het basketbal zijn. Daar hoor je gewoon thuis. En ik weet zeker, en ik niet alleen, dat je over een tijdje, of misschien wel heel snel, weer aan het roer staat van een club en prima resultaten zult behalen!

Succes in je verdere carriere coach!

Advertenties