Een tijdje geleden schreef ik al een stukje over Bouwknecht. Wat? Niet gelezen? Pourqoi niet? Kijk hier maar even dan. Dan kan je daarna hier verder lezen…

Gister had ik dus (weer) het genoegen om een wedstrijd van de New Heroes bij te wonen. Dit keer thuis tegen Donar, de koploper in de eredivisie en de ploeg die nog maar 1 nederlaag geleden heeft. Met de wedstrijd van een weekje geleden in Rotterdam nog in het achterhoofd ging ik er vanuit dat het een zware pot zou worden. De punten zijn hard nodig om plek 4 vast te houden. Rotterdam hijgt immers in de nek, hoewel de eerlijkheid gebied te zeggen dat ze, met het vertrek van La’Shard Anderson, veel kwaliteit (en scores) hebben ingeleverd. New Heroes vs Donar dus. De eerdere 5 confrontaties gingen verloren voor de Bosschenaren, maar het verschil werd steeds kleiner.

En dat bleek. De wedstrijd begon wat stroef voor New Heroes, maar daarna kwam Donar niet echt meer in de wedstrijd. En niet omdat ze zo slecht speelden, maar dat was puur de verdienste van New Heroes. En mijn favoriete speler Bouwknecht natuurlijk. Met zijn gedrevenheid en fanatisme maakte hij het o.a Jeter moeilijk om het spel te verdelen. Ondertussen deed hij aan de andere kant “gewoon” zijn ding. Scoorde 100% op zijn scores in het veld, op zijn driepunters en op zijn vrije worpen. En ja, als het dan loopt bij Maarten dan zie je die vingertjes de lucht in gaan, zoals op de foto hieronder tegen Zwolle.

bouwknecht5

Gisteren zag ik hem tot 2x toe het gebaar maken zoals op de header foto. Met gebalde vuisten, schreeuwend zijn punt vieren. Dat is de Maarten die we graag zien in Den Bosch, dat is de Maarten die in vorm is en die een puike prestatie neerzet. Niet dat hij dat zonder dat gebaar niet doet, maar als je dit ziet gebeuren dan weet je dat het een mooie avond wordt en je, als fan, rustig achterover kan zakken. Laat het schieten en verdelen dan maar aan Maarten over.

Hij strooide gisteren ook met passes. Tot 2 keer toe zag ik hem een bal achter zijn rug spelen. En nee, niet om de blits te maken of de show te stelen ( dat doet hij wel met een dunk zoals in Weert) maar puur om de effectiviteit. Die 2 passes achterlangs waren loep en loepzuiver. Zoals het een goede speler betaamt. En dat is hij ondertussen wel geworden. En hij kan nog beter, daar zijn de fans van overtuigd. Ik las vandaag ergens dat ze hem een meerjarig contract moeten aanbieden. EENS!  Lijkt me een heel verstandige keuze, en misschien lopen de onderhandelingen al wel. T zou me namelijk niks verbazen als Bob en Jos daar al mee bezig zijn. Neem aan dat die ook wel de kennis in huis hebben om te zien dat Bouwknecht een van de betere talenten is in NL. Of scharen we hem, met zijn ervaring, maar toch jonge leeftijd al onder de gevestigde orde?

Nog 5 westrijden rest New Heroes in de reguliere competitie voordat de play-offs beginnen. Nog 5 wedstrijden en vele trainingsuren om het team nog beter op elkaar ingespeeld te krijgen. En dan.. dan kunnen de mannen van coach van der Holst echt laten zien waartoe ze in staat zijn. Ik kijk er naar uit!

Advertenties