Dit zijn de wedstrijden waarvoor we naar het stadion komen. Dit zijn de acties waar het publiek voor op de banken gaat staan. Dit is de sfeer die de club nastreeft en wat we hopelijk de komende maanden nog veel zullen zien. De 103-55 overwinning op Aris smaakt zeker naar meer, en afgaande op de speelwijze en het enthousiasme van de spelers zal dit niet de laatste keer zijn dit seizoen.

Justin Watts

Het eerste kwart was het vooral Watts die liet zien heel wat in zijn mars te hebben en de ploeg liet zeker zien dat ze elkaar ondertussen blindelings kunnen vinden. Het beste kwart van de wedstrijd (2e) moest nog komen maar ook in dit eerste kwart was er al genoeg te smullen. Dunks van Watts               (waaronder een 360 dunk) en heerlijk gallery play (pasjes achter de rug ) van Mitchell en Bouwknecht zorgden ervoor dat Aris bij een 14-4 stand moest vluchten in een time out. De geldingsdrang van New Heroes kwam heel even in het gedrang en men sloot het 1ste kwart af met een 22-18 voorsprong.

Gallery play

Het 2e kwart was het beste kwart van dit seizoen van New Heroes. Aris kwam, door de sterke verdediging van New Heroes niet aan scoren toe, maar aan de andere kant was het New Heroes dat weer liet zien wat een klasse er rond loopt. Met name Aarts liet zich goed zien in het begin van dit kwart met sterk verdedigende acties en ook hij ging scoren door middel van dunks. Maarten Bouwknecht was al op stoom aan het komen getuige zijn driepunters die begonnen te vallen in dit kwart ( 6 uit 10 deze wedstrijd). Justin Watts oefende zijn dunks nog even wat verder voor de Dunk Contest tijdens het All Star Gala en New Heroes liep, door een 21-4 run,  verder uit naar 43-22. De laatste 2 minuten van dit kwart was het mede Akerboom die met een diepunter en score daarna de eindstand bepaalde op 48-29. De statistieken van de eerste helft logen er niet om. Watts had reeds 12 punten, 4 rebounds en 3 assists, Mitchell kwam tot 11 punten en 8 rebounds terwijl Bouwknecht al op 10 punten, 6 rebounds en 3 assists stond.

mcw2
fotocredits: http://www.robertverboon.nl

Het 3e kwart ging Watts gewoon verder met zijn sterke optreden. Binnen anderhalve minuut liep New Heroes uit naar 53-29 en had Aris de hoop op een stuntje al opgegeven. Het publiek in de Maaspoort ging er nog eens goed voor zitten. Watts, Mitchell, Bouwknecht en Akerboom bouwden de score verder uit tot 71-40 waarna Lietmeijer ook in de ploeg kwam. Na 2 minuutjes had hij zijn score ook al in het netje liggen en New Heroes sloot het kwart af met een 80-44 voorsprong.

Een ware teamprestatie

Dat het 4e kwart ook op papier afgedaan had kunnen worden is een understatement, maar het publiek was daar natuurlijk niet voor gekomen. Coach van der Holst begon met een All Dutch team (de Vries, Akerboom, Aarts, Bouwknecht en Lietmeijer) en blijkbaar was dat het sein voor de spelers om na het dunkfestijn in de eerdere kwarten er ook nog een driepuntfestijn van te maken. Van eerder genoemde 5 spelers was het alleen Aarts die er geen in gooide, maar dat compenseerde hij ruimschoots met een aantal blocks. Het publiek werd steeds enthousiaster, de sfeer in de Maaspoort steeds beter ( in hoeverre dat nog kon) en het spel steeds attractiever. Met nog 3.50 op de klok mocht Lietmeijer met een driepunter het 100ste punt aantekenen. Dit was blijkbaar het sein voor de coach om de talenten voor de toekomst een kans te geven speelminuten te maken. Stan vd Elzen, Yarick Brussen en Irfan Ramovic kwamen binnen de lijnen, maar het enthousiasme van de startende 5 bleef aanwezig. Luid joelend en zwaaiend op de bank lieten ze blijken dat “de jeugd” van hen alle steun krijgt. Met name Brussen liet, met een steal en aggresief spel, nog even zien dat hij zich niet zomaar opzij laat zetten. Aris mocht nog een klein beetje terugdoen, maar met 103-55 was daar natuurlijk geen beginnen meer aan.

Een heerlijke overwinning voor New Heroes, dat met het oog op de komende play-offs laat zien dat het (bijna) klaar is om te gaan strijden voor…..Ja, waarom niet voor het kampioenschap? Deze wedstrijd was een mooie voorbode voor wat nog komen gaat en was een mooie reclame voor het basktebal in Den Bosch, maar ook voor het spelletje in het algemeen!.

Advertenties