Dat het niet het seizoen is van Den Bosch, dat lijkt me een open deur, en laat ik die maar niet intrappen. Na een rumoerige zomer, een begin met vele verliespartijen en uiteindelijk toch een hoofdsponsor is het in Den Bosch helaas nog niet helemaal op de rit. Ja, er werd in het begin gepraat over een marathon die ze gingen beginnen, maar halverwege, met toch de gewenste Amerikanen aan boord komt toch even die man met de hamer die bij elke marathon even om de hoek komt kijken. Tenminste bij de minder fortuinlijke atleten. En helaas valt New Heroes daar ook nog even onder. Net nadat alle transferperikelen achter de rug zijn en de coach kan gaan bouwen aan zijn team is het Wessels die de lappenmand in kruipt voor een paar weken met een enkelblessure. De marathon die men begonnen is in Den Bosch wordt zo wel snel een ultra marathon. Murphy met zijn wet zou er jaloers op zijn…

Aanstaande zondag mogen de Heroes op bezoek in Groningen. Na ZZ Leiden ( nipt verlies) en Landstede Zwolle (61-74 loss) de 3e topclub die de Bosschenaren voor de kiezen krijgen in even zovele weken. Geen lekker rijtje om wat aan je zelfvertrouwen te doen. De wedstrijd tegen Leiden speelde Den Bosch gewoon heel goed ( met een uitmuntende Bouwknecht) en had gewonnen kunnen en moeten worden, die tegen Zwolle liet toch zien dat er nog wat werk aan de winkel is.

En dan nu Groningen. De club die dit jaar nog maar 1 keer verloren heeft in de DBL (tegen Zwolle) en Europees meer dan goed speelde, is dan niet echt een tegenstander waar je even alles van je af gaat spelen. Of juist wel? Dat het niet makkelijk zal zijn in de Martiniplaza is de 2e deur die ik kan intrappen, maar wat zou het heerlijk zijn als het gewoon een keer allemaal op zijn plaats zou vallen voor New Heroes en zeker voor de coach. Ze trainen kei en keihard, maar in de wedstrijd komt het er nog niet altijd  uit. Natuurlijk zijn de vele wisselingen in het team daar debet aan, maar dat is nu ten einde. Nu is het tijd om echt te gaan bouwen naar april toe en daar, als team, te laten zien dat er wel degelijk rekening gehouden moet worden met Den Bosch. En dat men wedstrijd op wedstrijd dat niveau kan vasthouden dat gewenst is om voor de prijzen mee te doen. Laat de wedstrijd tegen Groningen daar dan het begin van zijn… Want zoals je 3 minuten voor elke wedstrijd kan horen in de Maaspoort: Don’t stop believin’!

Advertenties