Heel eerlijk gezegd weet ik nog niet zoveel van de beste man. Het enige wat ik weet, en nog niet vergeten ben, is dat hij vorig jaar in de play-offs tegen Den Bosch irritant goed speelde. En daarmee Zwolle naar de finale bracht en Den Bosch met lege handen liet staan. (Mede?) daarmee zijn transfer naar Poitiers verdiende en nu gelukkig weer te bewonderen op de Nederlandse courts. En niet bij de tegenstander maar lekker bij New Heroes. Prima gelegenheid voor hem om dat “foutje” in de play offs recht te zetten :).

Steve speelde voordat hij naar Zwolle ging bij Indiana State en later bij de Milwaukee Panthers. Bij Indiana goed voor gemiddeld 4pnt per wedstrijd en 20 min speeltijd, in Milwaukee ging hij al naar een gemiddelde van 10 pnt en 30 min. per wedstrijd. Vorig jaar bij Zwolle kwam hij tot 14 pnt en 33 min. gemiddeld per wedstrijd. Stijgende lijn, in al zijn stats, als hij dat gewoon doorzet (en waarom niet) dan kunnen we nog veel plezier aan hem beleven. En let op, met Steve erbij krijgt Antwan Scott nu nog meer gelegenheid om zijn talent te etaleren. De stats op www.dbl.nl zullen binnenkort flink op zijn kop staan !

Zoals gezegd, geen idee wat voor man Steve is, maar ik zag hem afgelopen dinsdag rondlopen op de burelen van de Maaspoort en hij kwam op me over als een rustig persoon. Waar Mitchell al grappend en grollend het kantoor binnen kwam, liep Steve gewoon rustig naar binnen en deed zijn ding. Denk dat hij samen met Watts zo dadelijk op de vloer prima de lijnen kan gaan uitzetten en de rust kan bewaren tijdens hectische momenten.

mcw

Ik zag een mooie kop op de website van Milwaukee Panthers:

McWhorter’s big performance is the difference

Daaronder in het verslag: “Steve McWhorter lead the way with 17 points, nine rebounds and seven assists.”   Altijd mooi om een speler in het team erbij te krijgen die ook het verschil kan maken.  Er was 2% kans dat hij a.s zaterdag zou kunnen spelen hoorde ik Coach v/d Holst afgelopen dinsdag zeggen. Iets met een werkvergunning, wat soms in NL belachelijk lang kan duren. Met de hoop dat Bouwknecht en Lietmeijer weer beter zijn en Watts zijn blessure de goede kant op gaat ( Aarts speelt eerst nog in Belgie) moet New Heroes toch in staat zijn om ook tegen Forward Lease Rotterdam de punten binnen te halen. Afgelopen dinsdag was het tegen Weert weer even wennen na die winterstop ( wat niks afdoet aan de prestatie van Weert, die speelden heerlijk fel en gedreven) maar ik ben van mening dat er a.s zaterdag weer een attractief en spetterend team op het veld staat. Mocht je willen komen kijken (en ik zou niet weten waarom niet), de wedstrijd begint om 20.00 in de Maaspoort!

BE THERE AND BE ENTERTAINED!

Advertenties