Van 2006 tot 2009 spelend voor Akrides IJmuiden, in 2009 verhuisd naar Amsterdam en daar na 2 jaar spelen verkast voor een jaartje naar Rotterdam.  Vanaf 2012 in Bossche dienst en niet meer weg te denken uit de Maaspoort, Ralf de Pagter!

Als je in een woordenboek gaat zoeken naar de betekenis van onverzettelijk, standvastig, volhardend en doorzettend dan zal in alle gevallen de betekenis Ralf de Pagter zijn. Een speler die minder aandacht krijgt dan de 3 Yanks die nu zijn toegetreden tot de selectie van New Heroes, maar daardoor niet minder belangrijk. De eerste wedstrijden van het huidige seizoen sleepte hij (mede) de ploeg door de wedstrijden heen met zijn tomeloze inzet. Na de komst van eerder genoemde spelers lijkt zijn rol wat minder te worden, (voor de buitenwereld misschien) maar Ralf zou Ralf niet zijn als hij niet gewoon elke wedstrijd laat zien dat ze niet om hem heen kunnen.

ralfdepagter2

Hij sleurt, hij blokt, zij zet screens en hij scoort. Met zijn karakteristieke acties onder en naar de basket toe blijft hij een plaag voor menig tegenstander. Het mooie van Ralf is (persoonlijke mening) dat je, als hij aanlegt voor een score, je meestal net voor het loslaten van de bal al kan zien of het een score zal zijn of niet. Er zit iets in zijn beweging dat dat al half verraadt. Vraag me niet dat te verklaren, kom dat zelf maar bekijken de komende wedstrijden.

depagter-stats

We hebben 10 wedstrijden gehad dit seizoen, er komen er nog een aantal aan waarin we de kracht van de Pagter zeker nog zullen zien. Mocht u nog naar de Maaspoort komen dit seizoen, (ik zou niet weten waarom niet….)  let dan eens een kwart speciaal op de Pagter. Pas dan wordt echt duidelijk wat voor een werk hij verzet. En ja, dat begint al bij de warming-up 🙂

ralfdepagter3

 

(fotocredits: Robert Verboon Fotografie / New Heroes) 

Advertenties