Gisteravond was ik in de Maaspoort. Nu is dat niet zo raar, want het was weer tijd voor basketbal, en dan zit ik meestal wel daar. Wat wel raar was was het feit dat ik, de nuchterheid zelve, af en toe met rillingen door mijn lijf op mijn stoel zat en een gevoel van euforie af en toe niet kon onderdrukken. Gelukkig was het donker toen Bob van Oosterhout zijn speech hield en zag men mijn tranen van geluk niet tijdens zijn praatje…

En ja, met het risico dat mijn vriendjes en vriendinnetjes me nu gaan uitlachen, ga ik toch vertellen waarom het zo bijzonder was. Het zal lastig te begrijpen zijn voor diegene die het basketbal in Den Bosch minder volgen en er geen “band” mee hebben. Dat is niet erg, je kan nu nog stoppen met lezen 🙂

Het waren natuurlijk al mooie weken. De overname van de club door Bob en Jos, de continuiteit die gewaarborgd werd en de vele subsponsoren die aanhaakten. Antwan Scott die gehaald werd, de 2e Amerikaan ( Justin Watts) die onderweg was en als kers op de taart de bekendmaking van de nieuwe hoofdsponsor New Heroes. Dit alles kwam tot mij via een persconferentie (overname), een persbericht (Justin Watts) en een 2e persconferentie via livestream (hoofdsponsor). En ja, dan ben je blij en juich je een beetje van binnen. (Denk dat mijn collega’s raar gekeken hadden als ik een gat in de lucht had gesprongen tijdens de laatste persconferentie toen het nieuws bekend werd gemaakt, maar dat terzijde…).

Tot gisteravond was het mooi nieuws. Op een zeker moment kwam daar verandering in. Ik zag, vanachter het perstafeltje, de Maaspoort redelijk vol lopen. Ik zag de mensen vol verwondering kijken naar de fantastische metamorfose die de Dome ( zoals Akerboom het vandaag noemde op twitter) had ondergaan. En ja, ook ik was onder de indruk van de vlaggen van de oud spelers, van de kampioensvlaggen en de geweldige vloer die er lag. Toen voelde je al dat het een speciale avond zou gaan worden. De spelers deden hun ding en gingen even naar binnen om daarna voorgesteld te worden. De Maaspoort werd donker en eerst kwam Bob van Oosterhout nog even aan het woord. En toen gebeurde het…..

Terwijl Bob naar de vloer liep daalde het applaus al van de tribune. Je merkte aan alles dat de fans op deze manier al hun waardering lieten blijken voor datgene wat Bob en Jos al voor elkaar gekregen hebben. Het was niet zomaar een applaus, daar zat veel meer achter dan alleen maar die hendjes op elkaar. Afijn, Bob begint zijn verhaal en vraagt 4x om applaus. Voor de hoofdsponsor, voor de subsponsoren, voor het team, voor de fans, de inzet van het team etc etc… Ook maakte hij even tussen neus en lippen door bekend dat de 3e Amerikaan ook al bijna in het vliegtuig zit. Charles Mitchell heeft getekend en komt het team zeer binnenkort versterken. Een beer van een vent met een groot atletisch vermogen. En ik zit daar maar achter mijn tafeltje.. Bob vertelt zoals hij dat alleen kan en de passie spat er vanaf. Die passie en dat enthousiasme slaat over naar het publiek en de sfeer is vanaf dat moment… apart, laat ik het zo noemen. Gevoelens zijn meestal lastig om op papier te krijgen, ik denk dat jullie dat binnenkort zelf maar even moeten komen meemaken.  Het nieuws van de laatste weken was mooi, het moment dat je in de Maaspoort zit met al die fans en je dan Bob het nog een keer hoort vertellen plus weer een nieuwe speler aankondigen, dan is het niet mooi meer. Dan krijg je een euforisch gevoel in heel je lijf en verandert mooi naar fantastisch. Dan heb je tegelijkertijd medelijden met al die mensen die thuis zitten, die dit niet meemaken. Want geloof me, als donderdag 03-11-2016 een voorproefje was voor wat nog komen gaat in Den Bosch dan zou ik als de wiedeweerga die seizoenskaart alsnog gaan halen!

P.s. dat 4x applaus was natuurlijk heel mooi en verdiend. Mijns inziens had er nog een 5e applaus moeten komen. Een applaus voor diegene die dit toch mogelijk gemaakt hebben. Laten we de komende tijd net doen of we gek zijn en elke wedstrijd dat 5e applaus even door de Maaspoort laten galmen voor Bob en Jos. Gewoon als klein bedankje voor het redden van ons basketbal. Deal ?

Advertenties