Jaja, eindelijk is het zover. De nieuwe hoofdsponsor is daar! Het basketbal in Den Bosch was natuurlijk al gered, nu is er alleen nog meer zekerheid gekomen voor de toekomst van het basketbal in de mooiste hal van Nederland. Goed voor het Nederlands basketbal dat continuiteit gewaarborgd is.

‘’Hoe mooi is het, ruim een maand na de overname een sponsor te presenteren van het kaliber NewHeroes.com?’’, aldus Bob van Oosterhout, eigenaar van Topbasketball Den Bosch. ‘’Een Bosch’ bedrijf, dat zich voor drie jaar committeert, de lat in alles nét zo hoog legt als Jos en ik, naast geld ook kennis/kunde brengt, maar bovenal een naam die perfect aansluit bij alles wat de club de komende jaren wil uitstralen!’’

“Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om te groeien, om zo de betere versie van zichzelf te worden. Met de sponsoring van New Heroes denk ik dat we een ultieme win-winsituatie creëren. Beide ‘teams’ hebben het lef om te groeien en durven die eerste stap te nemen. Dat werkt aanstekelijk en versterkt elkaar. Als directeur, sportliefhebber én als Bosschenaar pur sang, ben ik, samen met het NewHeroes.com team, enorm enthousiast en gedreven om van deze samenwerking een groot succes te maken”, aldus Jorn van Wijk, CEO van NewHeroes.com op de vernieuwde website van de club.

Toch zie ik, typisch Nederlands, ook weer zure reacties voorbij komen. Den Bosch gaat met een ster spelen op het shirt omdat het al 10x landskampioen is geworden. Is dat zo, met dat faillisement tussendoor? Stukje verder lees ik de vraag: Welke club leidt eigenlijk de faillissementstop-10, in euro’s schuld? Wat is dat toch in ons bekrompen landje? Waarom is het zo moeilijk om blij te zijn voor een andere club, om blij te zijn dat je eigen clubje volgend jaar meer tegenstand heeft? Wat wil je nu? We vinden 8 clubs te weinig voor de competitie, aan de andere kant janken we als er een club gered wordt zodat er tenminste nog 8 clubs blijven. Of wil je liever met je clubje volgend jaar 8x tegen Leiden, Zwolle en Amsterdam spelen? Nee, daar wordt het basketball in Nederland beter van!.

Afgelopen donderdag zag ik de Randamie spelen tegen Den Bosch. Hij speelde een beresterke wedstrijd, en hoe zeer ik ook hoopte dat Den Bosch zou winnen, genoot ik wel van het spel van de Randamie en Amsterdam. Als basketbal fan. Niet als fan van Den Bosch, maar je moet dat ook los van elkaar kunnen zien en ook genieten van al dat moois dat de sport te bieden heeft. Blijkbaar is dat in NL (soms) nog teveel gevraagd.. En met die instelling zal de sport altijd kleiner blijven dan we zouden willen.  En nu ga ik Donar kijken.. puur als basketbal fan, want winst in Europa Cup wedstrijden is ook goed voor het aanzien van het basketbal in Nederland.. genereert aandacht bij eventuele nieuwe sponsoren…en levert geld op.. en dus betere spelers… en dus meer spektakel, etc etc….

Houdoe!

 

Advertenties