Beste Bossche Basketbalfans,

Wat zijn we verwend de laatste jaren he. Den Bosch staat toch altijd garant voor een paar prijzen per seizoen en het meedoen voor de titel tot het eind. Twee jaar geleden deden we zelfs Europees heerlijk mee en was er een reële kans op het behalen van de laatste 8 van Europa. Helaas ging dat net niet door, maar wat hebben we mooie wedstrijden gezien in de Maaspoort!.

Tot vorig jaar het even iets minder ging. Er waren geen Amerikanen, “we” gingen het doen met Nederlanders en een Canadese Serviër. We behaalden 2 mooie prijzen, maar toch was het een moeizaam seizoen (daar hoeven we niet om heen te draaien) met als eindstation de halve finale play offs. Dus nee, we deden niet (meer) mee om de titel. Als je aan het begin van het seizoen een beetje de situatie bekeken had zag je dat min of meer aankomen. Er zou gebouwd gaan worden met de jeugd naar de toekomst toe. En ja, het is dan verdomd lastig om als fan op de tribune dat te kunnen accepteren. Natuurlijk heb ik het afgelopen jaar van alles van de tribune horen komen. Dingen die terecht geroepen werden, maar ook vaak onterecht.. In het heetst van de strijd is het blijkbaar moeilijk je in te leven in de situatie waar de club zich toen bevond….

En ja, ik weet en kan jullie (als vrijwilliger en fan die ook niet van alles op de hoogte is) toch vertellen dat het ook het komend seizoen niet makkelijk zal worden. Maar ik weet ook dat de mooie hoogtijdagen er weer aan gaan komen. En nog veel meer dan dat. Zoals ik het hoorde en begreep zullen de nieuwe eigenaren en spelers er alles aan gaan doen om die hoogtijdagen weer te laten herbeleven in Den Bosch. En nog veel meer, er zal een tijd komen dat basketbal in Nederland meteen geassocieerd gaat worden met Den Bosch. Maar dat zal niet in 1 dag of 1 week gebeuren.

Vandaar mijn klein oproepje. Het zou o zo mooi zijn als we elke week in de Maaspoort een heerlijke sfeer kunnen creeren! Ook al gaat het spel (misschien nog) niet zoals we zouden willen, er zit wel een filosofie achter. En daar moeten we ons gewoon de komende tijd aan vasthouden. Ook al zal het soms tenenkrommend zijn, de spelers (en nieuwe eigenaren) gaan hun uiterste best doen om er het beste uit te halen. Laten we ze, en de coach, daar zo goed mogelijk in steunen, dan ben ik er zeker van dat onderstaande taferelen eerder regel dan uitzondering zullen gaan zijn in Den Bosch.

spm

Advertenties