Anne Terpstra en Hans Becking zijn vandaag nationaal kampioen mountainbiken geworden in de elite categorie. Voor Hans Becking was het, na 2012, zijn 2e nationale titel, voor Anne Terpstra was het al de 4e titel op rij.

Bij de dames vormde zich vanaf het begin een kopgroepje met Anne Tauber, Annemarie Worst en Anne Terpstra. Het leek er al snel op dat wegrijden op dit parcours lastig zou worden. Halfweg de wedstrijd namen Anne Tauber en Annemarie Worst een lichte voorsprong op Terpstra, maar die reed dat toch weer redelijk makkelijk dicht. Met haar XCE ervaring was het voor Terpstra natuurlijk niet erg om met 3 naar de streep te rijden, maar na 90 minuten strijd zou de scherpte er wel eens vanaf kunnen zijn. Op de allerlaatste zandstrook trok Terpstra nog een keer hard door waardoor ze met een lichte voorsprong het bos uit kwam en onbedreigd naar de overwinning kon fietsen. Daarachter werd Annemarie Worst 2e, net voor Anne Tauber.

nkmtbdames
Foto: FB Anne Terpstra
Bij de heren was het ongeveer dezelfde strijd. Niemand die in het begin echt los kwam. Hans Becking, Erik Groen, Michiel vd Heijden, Rudi van Houts en  Frank Beemer reden ronde na ronde bij elkaar in het wiel. 4 ronden voor het einde zag Becking dat hij ineens een klein gaatje had en besloot vol door te trekken. Binnen no time had hij een gat van 30-35 seconden wat hij niet meer af zou staan. Daarachter bleven van Houts, vd Heijden en Erik Groen strijden voor de resterende podiumplaatsen. In de laatste ronde reed van Houts toch weg bij van der Heijden en kon Groen niet meer volgen. Becking behaalde dus zijn 2e nationale titel, voor Rudi van Houts en Michiel van der Heijden.

nkmtbheren
Foto: http://www.spotje-sportpromotie.nl
Bij de beloften was het Milan Vader die liet zien dat hij een uitzonderlijk talent is. De renner uit het K-OTC team van bondscoach van Heemskerk reed na een halve ronde al weg bij de concurrentie en breidde zijn voorsprong alleen maar verder uit. Daarachter reed David Nordemann een sterke wedstrijd. De 1ste jaars belofte van het Stappenbelt Specialized team leek op weg naar Vader, maar een valpartij haalde hem uit zijn ritme. Knokkend tot de einstreep werd hij in de laatste halve ronde ook nog voorbij gereden door Roel van der Stegen ( uit dezelfde stal als Vader) waardoor Nordemann de 3e plek behaalde.

Eerder op de dag behaalde Sam de Nijs de nationale titel bij de junioren door Marc Bouwmeester in een millimeter sprint te kloppen. Mitch Groot werd hier derde.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Advertenties