samjones2

Na 11 jaar in Bossche dienst is vandaag door het bestuur van SPM Shoeters besloten Sam Jones geen nieuw contract aan te bieden. De club moet dus op zoek naar een vervanger voor de in Chicago geboren point guard die zijn eerste speelminuten op het Europese vasteland maakte voor Optima Gent in het jaar 2000.

Van Northwood University in Midland, Michigan naar Gent. Het was voor de destijds 22 jarige Jones natuurlijk een grote overstap. Na een jaar in Belgie was het een jaar stil rondom Jones. (blijkbaar speelde hij in Polen, of helemaal niet? Wie het me kan vertellen mag dat doen..) en vanaf 2002 belandde hij in Den Bosch. De ploeg behaalde dat jaar een 5e plek en werd in de halve finale play-offs uitgeschakeld. Zijn eerste kampioenschap als speler behaalde Jones in het jaar 2006, om dat in 2007 nog een keer over te doen.

Jones moest daarna vertrekken bij Den Bosch en speelde in het seizoen 2007-2008 voor Rotterdam en het Spaanse Caceres Basket. 2 jaar Cyprus volgden daarna voordat Jones weer terugkwam naar Nederland, naar Aris Leeuwarden om precies te zijn. Lang duurde dat niet, want in het jaar 2010 werd hij assistent coach onder Raoul Korner. In de 3 daaropvolgende jaren werd Jones met Den Bosch, en Korner aan het roer, 1 x kampioen ( 2011-2012, 4-1 winst op Leiden) en wonnen ze 1x de NBB beker.

samjones

Toen Korner vertrok werd Jones hoofdcoach in Den Bosch. In het eerste jaar (2013-2014) werd men tweede in de reguliere competitie maar werd de finale van de play offs verloren. In de beker competitie was de halve finale het eindstation. Het jaar 2014-2015 was een succesvol jaar voor coach Jones. Hij werd met Den Bosch landskampioen en in het Europese toernooi behaalde de club de laatste 16. Het afgelopen jaar (2015-2016) eindigde Jones op een 4e plek in de competitie en werd de club uitgeschakeld in de halve finale play offs door Zwolle. Wel won men dat jaar de Supercup en de NBB beker.

Sam, bedankt voor alle jaren die je in Den Bosch hebt doorgebracht. Je hebt mooie dingen in Den Bosch laten zien en mooie resultaten neergezet. Criticasters zullen er altijd zijn, maar in deze hebben ze ongelijk als ze blij zijn dat je weg bent.. Den Bosch zal je missen!

Tot slot nog  filmpjes uit 2010, het jaar dat Sam Jones assistent werd onder Korner.. Een beetje gedateerd, maar best leuk om weer een keer te zien.

En een filmpje uit 2014


 

 

 

Advertenties