Seizoen 2015-2016 zit erop. Een seizoen met wisselende resultaten. 1ste ronde FIBA Europe Cup, winst in de Supercup en de NBB beker, verlies in de halve finale play offs in de competitie. Een seizoen waar bij het begin, in de voorbereiding, werd besloten het dit jaar zonder Amerikanen te doen en de NL basketballers een kans te geven. Een besluit waar tijdens het seizoen nog vaak over gesproken werd…

Supercup

De traditionele opener van het seizoen is de wedstrijd om de Supercup. Donar en SPM waren elkaar natuurlijk in de play offs van het afgelopen jaar vaak tegengekomen, maar dat was voor beide teams geen garantie dat ze elkaar door en door kenden. Groningen speelde met 2 spelers die er het jaar daarvoor ook bij waren, en bij Den Bosch waren de Amerikanen Curry en Denson verdwenen. Het eerste kwart maakte Den Bosch al duidelijk dat er niet veel te halen viel in de Maaspoort. Een 15-0 run zorgde mede voor een 20-12 eindstand van Q1. Verdere kwartstanden van 22-19, 17-10 en 31-26 maakte duidelijk dat SPM in deze wedstrijd verdiend de overwinning naar zich toe trok. 85-72 en de 1ste prijs van het seizoen was binnen.

Team met SuperCup

Europa

Zlatotog Lasko was de eerste tegenstander die naar de Maaspoort kwam. Met een uitblinkende Kravic ( 22pnt en 13 reb en 6 blocks) werd het een 81-73 overwinning voor de mannen van Jones. Een mooi begin en de daaropvolgende Euopese wedstrijd in het Franse Chalon sur Saone had zeker ook gewonnen kunnen worden. Helaas was een 10-0 run voor Chalon in het 4e kwart net teveel voor SPM, en zo bleven de punten helaas in Frankrijk. Een thuisnederlaag tegen Magnofit Güssing Knights en uit in Slovenië bij Lasko maakte het Europees overwinteren er niet makkelijker op.

LW Chalon

De westrijd daarna tegen de Fransen uit Chalon was er een om naat uit te kijken. Na het nipte verlies “on the road” had SPM toch zeker het idee dat er te winnen viel van de gasten. Helaas viel dat even anders uit en Chalon won overtuigend met 73-98. Zoals in alle voorgaande Europese wedstrijden was ook nu Ktavic topscorer bij de Bosschenaren. De uitwinst die daarna volgde op het al geplaatste Magnofit gaf heel even hoop op een tweede ronde als beste 3e, maar direct na de wedstrijd was al duidelijk dat dat niet ging lukken.

Opvallend? De speelstijl van Kravic in Europees verband. Als je dat afzet tegen datgene wat hij in de competitie liet zien, en dan zeker na de winterstop, is het een wereld van verschil. Dat hij kwaliteit heeft staat buiten kijf, dat het er niet het hele seizoen zo is uitgekomen, dat lijkt me ook wel duidelijk.

NBB Beker

Na winst op Binnenland (Barendrecht 50-90) en op Lokomotief (Rijswijk, 59-86) kwam Leeuwarden naar de Maaspoort voor de halve finale in de NBB beker. Na een winst met 17pnt verschil in de uitwedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor SPM. Het eerste kwart liet Leeuwarden zien dat het zich niet zomaar naar de slachtbank liet leiden. De kwarten daarna was het SPM wat liet zien dat ze als enige van deze 2 aanspraak maakten op de bekerfinale. En wat voor finale… Wat daar allemaal gebeurde is hier terug te vinden. Er werd nog lang over nagepraat…

Competitie

Den Bosch opende de competitie met een nederlaag in Zwolle, 86-75 en eigenlijk was dat al een beetje de opmaat voor een wisselend seizoen. Een mooie overwinningen in Gronigen werd weer teniet gedaan door nederlagen in en tegen Leeuwarden en Rotterdam. Een zeer wisselend seizoen derhalve, dat afgesloten werd op een 4e plek in de nacompetitie. Extra ronde play-offs tegen Amsterdam lieten zien dat de vorm er wel was voor de play offs, maar in de halve finale tegen Zwolle werd toch weer duidelijk (net als in de reguliere competitie, uitschieters daargelaten) dat SPM dit jaar niet op kon tegen Leiden, Groningen en Zwolle. Het spreekwoordelijke dubbeltje viel helaas net te vaak de andere kant op.

Nu is het vakantie en is het wachten op nieuws betreffende de nieuwe hoofdsponsor. SPM Shoes and Boots stopt na 3 succesvolle jaren met de sponsoring en de club moe(s)t op zoek naar een nieuwe geldschieter. Ook is het wachten op eventuele versterkingen, transfers en zullen we dus weten of Den Bosch de ingeslagen weg, zonder Amerikanen, door gaat zetten.

 

 

Advertenties