Eerlijk is eerlijk, dat stelde minder voor dan verwacht, die 1ste ronde tegen Apollo uit Amsterdam. Ging het in de competitie nog redelijk gelijk op, de 2 play off wedstrijden van de afgelopen dagen maakten toch wel duidelijk dat het verschil tussen beide ploegen groter is dan menigeen dacht…

Of… of.. of is Den Bosch nu op het punt aanbelandt dat de puzzelstukjes in elkaar vallen? Het was natuurlijk even zoeken voor coach Jones toen hij in t begin van t seizoen te horen kreeg dat er geen (creatieve) Amerikanen kwamen maar dat de club het ging doen met jonge Nederlandse talenten. Geen slecht woord over onze talenten, maar het speelt toch net even anders dan dat je wat yanks erbij hebt die gepokt en gemazeld zijn in het spelen van wedstrijden onder druk. Persoonlijk vond ik het apart dat Jos Frederiks, na bekendmaking voorgaande, de pijp aan maarten gaf en dus de verantwoording van deze keuze bij andere dropte. Maar goed, er zal wel over overlegd zijn.

Wat de laatste 2 wedstrijden opviel? Een Slagter die echt met scherp schiet en de juiste vorm voor de play offs gewoon weer gevonden heeft. Hoe meer druk, hoe beter Arvin presteert? Het lijkt er wel op…  Pim de Vries, die in de 1ste wedstrijd echt een lastpost was voor de spelers van Amsterdam. Alsof hij al jaren in het eerste team meespeelt! Dejan Kravic, die sinds de All Star Game meer is gaan dunken, frivoler speelt, meer acties inside maakt en zich nu echt manifesteert onder de borden. Wessels (8 reb, 5 ass, 5 steals) die gisteren ( 23-4) weer van grote waarde was voor de ploeg. De Pagter, onverzettelijk als altijd, heerlijk om te zien. En gelukkig is Kees Akerboom weer fit. Mooi op tijd en lekker uitgerust voor de komende play off wedstrijden!

Nu wacht Zwolle. Een ploeg waar SPM in de competitie dus wel moeite mee had, maar zoals hierboven beschreven, in de play-offs is alles anders! Met de beslissende halve finale wedstrijd van vorig jaar nog in het geheugen heb ik toch het gevoel dat SPM tegen Zwolle meer kans heeft dan tegen Leiden of Groningen ( hoewel, Groningen in deze vorm zou ook welkom zijn… ). U heeft geen idee meer hoe die halve finale vorig jaar verliep?


Het vervolg was een mooie finale reeks tegen Groningen. Een zelfde scenario zit er dit jaar dus zeker ook weer in, alleen het thuisvoordeel is er dit jaar niet. Maar dat maakte in de finale vorig jaar ook niet zoveel uit. Toen won SPM ook in Groningen, dus waarom zou dat dit jaar niet lukken? De (stijgende) vorm is er, spelers vinden elkaar steeds beter en de absolute wil om te winnen.. daar twijfel ik geen moment aan.

Ik verwacht dat we nog een mooie reeks play-off wedstrijden tegemoet gaan. Afgaande op de laatste wedstrijden verwacht ik een finale ZZ Leiden – SPM Shoeters. Puur omdat Groningen in deze vorm ( re: laatste wedstrijden tegen Rotterdam) geen schijn van kans maakt tegen Leiden. En Landstede gaat het niet redden tegen SPM om bovengenomede redenen.. De (te lange) rustperiode doet de ploeg, die niet echt in ritme zat, geen goed, terwijl SPM nu in een mooie flow zit.

ZZ Leiden – Donar en Landstede-SPM. Ik kijk er naar uit!

#HeyaDenBosch

Advertenties