Met het risico dat het voor SPM op een drama uitloopt als ik een stukje schrijf als “voorbeschouwing” ( 1ste keer stukje Kravic, wedstrijd daarna 2 pnt en 0.5 reb, 2e keer vlak voor wedstrijd Donar uit, oorwassing) ga ik toch alvast de play offs wat nader bekijken.

De eindstand:

  1. Zwolle
  2. Leiden
  3. Groningen
  4. Den Bosch
  5. Amsterdam
  6. Rotterdam.

Tot dusver niet veel verassingen, alhoewel 95% van NL (incluis mezelf) Den Bosch iets hoger had ingeschat. Maar niks aan de hand, op de finish worden de bloemen verdeeld!.

Het resterende programma dan maar:

1ste ronde: Nummers 1 en 2 zijn vrij. De nummer 3, Groningen, speelt tegen de nummer 6,  Rotterdam. De nummer 4, Den Bosch speelt tegen de nummer 5 en dat is dus Amsterdam.

2e ronde: De winnaar van nummer 4-5 speelt tegen de nr1 van de competitie. Dus Den Bosch of Rotterdam speelt tegen Zwolle. De winnaar van nummer 3-6 speelt tegen de nummer 2 van de competitie, dus Groningen of Rotterdam tegen Leiden.

Schema!

playoffs

Mijn verwachting is dat Den Bosch en Groningen wel de 2e ronde halen. Wat ze ook wel verplicht zijn eigenlijk. Geen excuus mogelijk. Daarna kan het werkelijk alle kanten op. Zwolle-Den Bosch zal een reeks van 7 wedstrijden worden. Puur omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn en Den Bosch, naarmate het seizoen vorderde, meer grip op het spel van Zwolle kreeg. De eerste 3 ontmoetingen waren voor de Zwollenaren, de laatste wedstrijd was voor Den Bosch. Met name het spel van Zwolle is ietwat minder dan in het begin van de competitie (waarbij niet gezegd is dat ze slecht spelen, integendeel!), en bij Den Bosch gingen de automatismen toch beter draaien na de stroeve start van de competitie.

Groningen – Leiden gaat een best of seven worden waar men bijna geen voorspelling op los kan laten. Donar is heer en meester in de Martiniplaza, maar in de laatste uitwedstrijden (Weert 95-98 en Leiden 69-67, Zwolle 69-67) ging het moeizaam.. Het thuisvoordeel zou Leiden in deze wel eens heel goed uit kunnen komen. Maar met een Lance Jeter in de ploeg bij Groningen, die, als het erop aan komt altijd de kar trekt, zal het toch voor Leiden geen makkie worden.

Vanaf a.s donderdag gaat het beginnen. Een maandje later weten we wie zich de kampioen van Nederland mag noemen. Kunnen Amsterdam en Rotterdam stunten of gaat het toch weer tussen Zwolle, Groningen, Leiden en Den Bosch? Wie het weet mag het zeggen……

 

Advertenties