Laten we eerst nog even de samenvatting en de slotfase bekijken. Krankzinnig he? Maar tegelijkertijd zo mooi, tenminste als je fan van SPM bent…. En gelukkig ben ik dat.

Het begin was overweldigend. Heel eerlijk zag ik de kans op winst voor SPM op 40% bij aanvang wedstrijd. Puur afgaande op het competitieverloop wisten we dat het een moeilijke middag zou worden. Maar binnen een minuut of 2 stond het al 0-9 voor de Bosschenaren. Dat Leiden aan het eind van Q1 op 17-17 kwam was niet echt verrassend. De ploeg uit de sleutelstad speelt nu eenmaal goed basketbal.  Het tweede kwart was voor de SPM fans gewoon drama. Leiden nam afstand tijdens dit kwart, maar op het eind krabbelde Den Bosch toch weer iets terug. 39-33, een marge die te overzien is.

De score van kwart 3 had ook in 4 minuten afgedaan kunnen worden. Een kwartscore van 8-15 in het voordeel van SPM. Het is dat Leiden ene zekere Worthy de Jong heeft (6pnt dit kwart) anders was de score helemaal bedroevend geweest. Bij Den Bosch waren het vele vrije worpen die gescoord werden, maar ook evenzoveel gemist. Spanning? Geen idee, feit is wel dat de score aan beide kanten niet echt opliep. Verdedigend was het om te smullen, en ja, natuurlijk gaat dat ten koste van de score. Maar hee, spannend was het wel!

Het 4e kwart begon met een 47-48 voorsprong voor SPM. En als je weet dat de eindscore 57-58 was, dan kan je, met je wiskundige opleiding, zelf wel berekenen dat ook in dit kwart de scores dun gezaaid waren. Het kwart begon met een blockshot van Kravic, en eindigde daar net voor de tumultueze laatste 2.3 seconden, ook mee. Na 2.16 gespeeld te hebben in dit kwart was er al 1 pnt te noteren. Een vrije worp van de Jong bracht 48-48 op het bord. Koenis ( Leiden), de Vries en de Jong (drietje) brachten de score naar 53-50 waarna Jansen een aanvallende fout kreeg. De bal dwarrelde wel in de basket, maar no score. Tevens de 5e fout van de schutter van Leiden dus einde wedstrijd. Kravic en Wessels ( goaltending Leiden) zorgden daarna voor 53-54. Kherrazi gooide er 1 vrije worp in waarna Bouwknecht met een heerlijk bommetje voor 54-57 zorgde. Wie anders dan de Jong (25p deze wedstrijd, dat is bijna de helft van de score van Leiden) zorgde daarna voor 57-57. Wessels mocht daarna aanleggen voor 2 vrije worpen maar zag de 2e via de ring het veld in stuiteren. 57-58 en nog 40 seconden  te spelen.  Drietje van de Jong gaat mis, rebound Kravic, maar die raakt de bal kwijt. Gelukkig kan Slagter oppikken maar die gooit, met nog 14 sec te spelen,  de bal over een afstand van 10 meter naar Bouwknecht…… Wright onderschept, dribbelt, speelt naar Simmons, die schiet hopeloos mis waarna Koenis de rebound pakt en omhoog gaat voor de score. Maar daar is Kravic! Hij blokt Koenis af en de bal gaat over de achterlijn. Balbezit Leiden met nog 2.3 seconden op de klok. Maar die klok… die klok, die klok… Op dat moment springt dat ding op 0:00 en is er paniek aan de tafel. Besloten wordt om de klok terug te zetten op 3.0 seconden ( waarom? waarom kan een klok anno 2016 niet gewoon op 2.3 seconden gezet worden? ). Leiden speelt de bal naar Wright, die mist en de rebound is voor Kherrazi. Die dacht de winnende te maken, maar goed, dat alles heeft u natuurlijk al lang gezien in het verslag van de NOS wat hierboven te zien is…

En ja, ik begrijp de frustratie bij de Jong. Maar ik begrijp ook dat de scheidsrechters, in deze wedstrijd, bij deze stand, op dit moment, gebruik maken van de kans om het terug te bekijken. Dat het nog nooit gebeurd is, tsja, eens moet de eerste keer zijn. En dit was een uitgelezen moment om het te gebruiken.  Dit zijn geen wedstrijden om sinter(ni)klaas te spelen 🙂 .

Mooie spannende wedstrijd gezien aan de perstafel. Ik zou daar wel mijn beroep van kunen maken, heerlijk sport kijken en er wat over vertellen… Mooi man.

Onder nog even een filmpje van Omroep Brabant die na de wedstrijd even de sfeer proefden bij de supporters en de spelers. Enjoy!. ( ow ja, en we vergeven coach Jones wel even dat hij Arjan v/d Giessen verkeerd begreep toen hij “Dit is toch niet te geloven” riep tegen coach Jones )

Advertenties