Het zal jullie niet ontgaan zijn, a.s zondag gaat SPM Shoeters op zoek naar de 2e prijs van dit seizoen. Na winst in de Supercup zijn de mannen van coach Jones nu gebrand om ook de bekerfinale winnend af te sluiten Tijdens die bekerfinale in Zwolle zal het de 4e keer dit seizoen zijn dat SPM Shoeters de tegenstanders ZZ Leiden tegenkomt. Na in het begin van de competitie een nederlaag te incasseren in de vijf Mei hal trok Den Bosch eind december de onderlinge “strijd” weer gelijk door in de Maaspoort met 85-66 te winnen.  Eind februari wist ZZ Leiden in de thuiswedstrijd weer een gedegen overwinning te behalen op de Bosschenaren. Kan SPM in Zwolle die onderlinge stand weer gelijk trekken?

Dat het dit seizoen niet van een leien dakje gaat is een understatement. Er moet hard geknokt worden om de punten te behalen en treffers die er normaal lekker invielen stuiteren nu net via de ring weer het veld in. Iets met een hoek en wat klappen…. Toch heeft de ploeg van Sam Jones wel degelijk de kwaliteit om dit jaar nog alle 3 de prijzen in de wacht te slepen. En wat is er mooier dan in een bekerfinale te laten zien dat je als ploeg zeker nog niet afgeschreven bent, zoals door de buitenwacht al geredeneerd wordt.

weert
Foto: Christian Aarts

Afgelopen week in Weert kregen Akerboom, Slagter, en ook Williams rust van de coach. Betekent toch ook dat SPM de bekerfinale serieus benaderd en niks aan het toeval wil overlaten. De Leidenaren moesten afgelopen woensdag in Leeuwarden in de 2e helft nog vol aan de bak om de winst binnen te halen. Na een flinke marge bij rust ( 33-47) kwam Leeuwarden knap terug tot 62-64. Daarna speelde Leiden de wedstrijd naar een 83-90 eindstand. Een dag minder rust en een iets zwaardere wedstrijd, zou dat de mannen uit Leiden a.s zondag, zo aan het eind van het seizoen, ietwat vermoeider maken dan de Bosschenaren? We zullen het zien a.s. zondag 27 maart in het Theater van de Sport in Zwolle. Tip off 13.00 uur.

Heya Den Bosch!

Advertenties