Rotterdam is SPM Shoeters de baas in eigen huis.

De punten blijven in Rotterdam! Dat waren de eerste woorden van de speaker na de wedstrijd. En daar was geen woord aan gelogen. Met een 72-69 nederlaag keerde SPM Shoeters huiswaarts uit Rotterdam.

Er leek niet veel aan de hand in het eerste kwart. Williams begon met 9p in dit kwart heel sterk aan de wedstrijd. Ook Akerboom en de Pagter pakten hun puntjes mee. Enige wat iets van zorgen baarde waren de 17 tegenpunten die het team te verwerken kreeg. SPM sloot derhalve het 1ste kwart af met een 17-23 voorsprong.

Begin 2e kwart ging SPM verder met het vertoonde spel. Bommetjes van Lietmeijer en Adriaans, prima blockshot van Kravic en 2 heerlijke scores van Bouwknecht brachten de stand op 22-33. Op dat moment keerde het momentum volledig en was SPM alle controle kwijt. Een 12-0 run van Rotterdam bracht ze op een 34-33 voorsprong en had SPM geen echt antwoord meer op het spel van Rotterdam. 2 vrije worpen van Akerboom en een drietje van Slagter brachten de stand op 38-38

Wet van Murphy

Wat er daarna mis kon gaan ging ook mis. Vrije worpen vielen niet ( eerste helft 10/12, eind wedstrijd 14/22), rebounds werden verloren (23 tegen 19) en balletjes die er normaler wijze inrollen vielen nu net verkeerd. In het begin van het 3e kwart stond SPM binnen no-time met 43-38 achter. Een time-out van coach Jones bracht niet het gewenste resultaat en Rotterdam liep verder uit naar 47-38. Pas na 4.40 in het 3e kwart wist Akerboom voor SPM het net te vinden (47-41). De daarop volgende scores van Kravic, de Pagter en weer Akerboom met een bommetje zorgden ervoor dat SPM toch weer terugkrabbelde tot 49-48. Een score van Rotterdam en een vrije worp later van Aarts bracht de stand op 52-49.

 

 

 

Slagter bracht in het begin van het 4e kwart de stand naar 52-52 waarna Rotterdam er weer vandoor ging (60-52). Deze achterstand kwam SPM niet meer te boven. Bij een stand van 65-60 blokte Kravic een zekere score van Rotterdam vakkundig weg en kon Slagter met een 3tje de schade nog beperkt houden (65-63). Er was nog hoop! Bij 70-65 gooide Akerboom zijn 4e driepunter erin (70-68) en kreeg Kravic 2 vrije worpen om de stand gelijk te trekken met een half minuutje op de klok. Helaas gingen beide vrije worpen mis. Een benutte vrije worp van Rotterdam betekende 71-68 ( nog 8 seconden). Bouwknecht rende naar de basket maar werd halverwege onderuit gelopen waarna zijn vrije worp de stand op 71-69 bracht. Balbezit Rotterdam die daarna ook weer naar de vrije worp lijn mochten. 72-69 met nog 3 seconden te spelen. Het schot van SPM ging daarna mis en Rotterdam kon feest vieren. Gezien het spel in het 1ste kwart een onnodige nederlaag, hoewel SPM in het verloop van de wedstrijd steeds minder aanspraak mocht maken op een overwinning.

Aanstaande dinsdag speelt SPM Shoeters tegen Aris Leeuwarden voor de beker in de Maaspoort. We verdedigen een voorsprong van 17 punten uit de uitwedstrijd. We zien jullie graag dinsdagavond 20.00 uur in de Maaspoort!

 

Scores SPM: Akerboom 18p, Williams 13p, Slagter 12p en de Pagter 9p. Schotpercentage ploeg: 2p 51.9%, 3p 30.0%

Scores Rotterdam: Theeuwkens 18p, Anderson 15p, Steijn 9p, Randamie 8p. Schotpercentage ploeg: 2p 38.5%, 3p 50.0%

Advertenties