Het jaarlijkse All Star Gala was dit jaar te zien op Ziggo Sport. De zender die wekelijks een wedstrijd uit de DBL op de buis brengt zond ook gisteren het All Star Gala uit. Helaas niet op de open zender, waar ze de kijkers warm maken met de wekelijkse wedstrijden, maar achter de betaalmuur op Ziggo Sport Exra 2. Mijns inziens een gemiste kans om het basketbal nog meer onder de aandacht te brengen met frivool basketbal, maar commercieel gezien zal er wel een plan achter gezeten hebben.

Het eerste kwart schoten de All Stars werkelijk uit de startblokken. De 3e score van de wedstrijd was al een alley oop van Jason Dourisseau en ook Kravic liet zien dat hij zich prima op zijn plek voelde in het veld met 2 spetterende dunks. Het All Star team liep uit naar een 7-20 voorsprong, waarna de Orange Lions toch even wat gas gaven. Eindstand Q1 derhalve 22-25

kravic
Foto: Robert Verboon fotografie

Q2 begon zoals 1 eindigde. Frivool spel, leuke passes en een poging van Voorn om Stephen Curry te evenaren met een 3tje van net over de middenlijn. Helaas ging dat feestje nog niet door, maar dat mocht de pret niet drukkken. Ross Bekkering knalde er nog een heerlijke alley oop uit en even later kreeg Kherrazi ( assist Worthy de Jong) een mooie kans op een alley oop  met achterwaartse dunk. Die dunk kwam er niet, maar de score wel, via een soort volleybal actie. Nog geen 10 seconden later lieten de 2 internationals zien dat ze elkaar blindelings kunnen vinden en draaiden ze de rollen om. Assist Kherrazi, alley oop Worthy de Jong. Eindstand Q2 46-54 voor de All Stars.

In het 3e kwart bleven de All Stars aan de leiding, al lieten de Orange Lions al wel zien dat het ze ondertussen welletjes vonden en toch niet van plan waren om de All Stars verder uit te laten lopen. Met een stand van 73-80 begonnen de heren aan het 4e kwart. Worthy de Jong etalleerde nogmaals zijn talent en nam de Orange Lions andermaal op sleeptouw. Zijn uitverkiezing als MVP was daarmee veilig gesteld (25p, 10 rebounds). In dit kwart werd er toch iets feller verdedigd omdat er toch altijd nog die drang is bij de sporters om niet te verliezen. Er kwamen wat vrije worpen voorbij, en de wil om te winnen werd bij beide teams steeds beter zichtbaar. Via 83-84 werd het snel 86-86. Een bommetje van Worthy de Jong betekende een 89-86 voosprong voor de Orange Lions. Even later was het 95-92 en zorgde Kees Akerboom met zijn loepzuivere driepunter vlak voor tijd voor 98-92. De wedstrijd leek beslist, maar een vrije worp van Dourisseau en score daaropvolgend maakte het weer 98-96. Daarna was het Worthy de Jong ( who else?) die de 100 puntengrens bereikte voor de Orange Lions. Een laatste score van Dourisseau betekende een 100-98 eindstand in het voordeel van de Orange Lions.

Een mooi potje basketbal wat zeker op het open kanaal voor meer (dere) fans had kunnen zorgen. Iets wat het basketbal toch nodig heeft in Nederland. Vanavond ( 29-2-2015)is er op Ziggo Sport, kanaal 14 een samenvatting te zien om 20.45 uur. Mocht je gister niet in de gelegenheid zijn geweest te kijken, dit is je kans! En anders toch altijd nog wel via replay TV lijkt me.

Advertenties