University of Cape Town – De proloog van de 2015 editie van de Cape Epic is gewonnen door de cross country specialisten Fabian Giger en Martin Gujan. Zij legden de 20 km en 600 hoogtemeters af in een tijd van 46.18,3, gevolgd op 18 seconden door Urs Huber en Karl Platt. De derde tijd was voor het duo Kulhavy-Sauser op 23 seconden van de winnaars.

Rudi van Houts en Jose Hermida kwamen als 5e over de streep met een achterstand van 42.1 seconden. Bij de dames reden zowel Hielke Elferink (3e) als Sanne van Paassen(8e!) (met Jolien Janssen aan haar zijde) een goede proloog. Elferink gaf 3 minuut 47 toe op de winnaars Kleinhans-Langvad die vandaag iedereen het nakijken gaven. Ze kwamen met meer dan 3 minuten voorsprong op de nummer 2 over de finish en gaven zo meteen hun visitekaartje af voor de rest van de week.

Van Houts en Hermida bij de start van de proloog.
Van Houts en Hermida bij de start van de proloog.

In de mixed categorie finishte onze landgenote Laura Turpijn op een 5e plek op 1 minuut 20 van de winnaars. Bij de Masters categorie moest oud olympisch kampioen Bart Brentjens genoegen nemen met een 2e plek (24ste overall!). Hij kwam met zijn partner Abraao Azevedo 1 minuut 37 tekort op de winnaars en thuisrijders Pfitzenmaier en Sim.

Morgen staat de eerste echte etappe op het programma. Een rit van 113 km (waarin 2800 hoogtemeters overwonnen moeten worden) met start en finish bij de Oak Valley Wine Estate.

Etappe 1 Cape Epic 2015
Etappe 1 Cape Epic 2015
Advertenties