En ja hoor, weer spektakel van de bovenste plank. En dat “gewoon” in Nederland! Zie je wel dat je die grote plas niet over hoeft om te kunnen genieten van een potje basketbal.

Dat je dan ‘s-avonds, na de wedstrijd, naar huis gaat met een verloren wedstrijd, maar toch met een smile van oor tot oor naar je auto loopt. Zo’n wedstrijd dus. En eerlijk is eerlijk, na 15 minuten zakte ik bijna van mijn stoel van verveling. Het was Fraport wat de klok sloeg en niks anders. SPM scoorde pas de eerste punten na bijna 5(!) minuten speeltijd. Wat natuurlijk funest is op Europees niveau.. Behalve als je SPM Shoeters bent en je vanaf Q3 en Q4 laat zien waartoe je werkelijk in staat bent!.

Vraag me niet waarom SPM het zichzelf zo moeilijk maakte in het begin. Coach Jones had het over intensiteit en ook Wessels gaf aan dat het lastig is om dit soort wedstrijden met deze intensiteit te beginnen als je dat in de vaderlandse competitie niet hebt. Fraport speelt natuurlijk dit soort wedstrijden bijna elke week, in onze competitie ligt het niveau over het algemeen net iets lager. Begrijp ik allemaal, maar dat eerste kwart… 8 puntjes in 10 minuten is gewoon magertjes..

Maar daarna.. manmanman, wat een spektakel hebben we weer gezien. Denson en Curry (kunnen we die niet vastleggen voor een jaartje of 10?)  die de ploeg op sleeptouw namen en er voor zorgden dat er uiteindelijk na de reguliere speeltijd een 70-70 stand op het bord stond. Natuurlijk tactisch zo gespeeld om die 5 punten verschil te verwezenlijken… Dat het aan het eind van OT1 weer spannend werd had niemand ooit kunnen bedenken.  Weer achterstandje, Curry op de vrije worp lijn, balletje express missen en zo via via via Wessels een kans geven op een 3-punter. En wat voor eentje ! Zie onder de beelden en luister ook even naar de link van de NOS met het commentaar van Leon Kersten! Basketbal kan zo mooi zijn! Mannen van 50+ die high fivend over de tribune rennen, als een kind zo blij..

Uiteindelijk ging het in de 2e verlenging toch net niet de goede kant op, de pijp was leeg bij de heren van SPM. Gestreden als leeuwen maar helaas niet genoeg om Europees verder te gaan. Wat er gebeurd zou zijn als het eerste kwart wel gelijk op ging? Geen idee, je krijgt dan natuurlijk een hele andere wedstrijd omdat er dan in Q3 en Q4  minder druk op staat dan dat je met 20 punten achter staat.

Slotconclusie: Heerlijke wedstrijden gezien in de Maaspoort! Topsport in optima forma! Dat het kwartje uiteindelijk net niet de goede kant opvalt is jammer, maar ik ben er zeker van dat elke supporter dubbel en dwars genoten heeft van dit Europese avontuur van SPM Shoeters !

http://nos.nl/artikel/2020094-shoeters-uitgeschakeld-in-europa.html 

Advertenties