Deze kop zou nooit kunnen bestaan als het om wielrennen zou gaan. Of mountainbiken, veldrijden, baanwielrennen en/of alles wat met 2 wielen en mankracht te maken heeft.  In het voetbal daarentegen…..

Gister werd bekend dat de alom bekende voetbalclub Spakenburg in het seizoen 2011-2012 een prestatieverhogend middel heeft gebruikt.  Methylhexanamine om precies te zijn. Het is een stimulerend middel, het geeft meer energie en vermindert de vermoeidheid. Dus kun je langer harder lopen, wordt je niet zo snel moe, etc etc…  En dat mag dus niet. Maar in het voetbal kom je daar blijkbaar mee weg, want, en ik citeer:  “De Dopingautoriteit kwam er tijdens zijn onderzoek achter dat de kennis over doping in de top van het amateurvoetbal ‘zeer beperkt’ is. De instantie vindt dan ook dat er meer voorlichting moet komen over doping en onder meer het gebruik van voedingssupplementen.”

Laat me niet lachen. Je maakt mij niet wijs dat die spelers niet wisten waar ze mee bezig waren! Hebben die spelers de laatste tijd onder een steen gelegen wat betreft doping ? Hebben ze al die zaken en schorsingen in het wielrennen ( ja, daar wel ja!) gewoon gemist en er niks van opgestoken ? Zijn jullie, de dopingautoriteit echt zo naïef ? Ga toch fietsen ! ( ow, wacht…. )

Lang verhaal kort. Als je dus ondervraagt wordt door deze autoriteit moet je je gewoon van de domme houden, geen kennis delen en je wordt heerlijk vrij gesproken van vals spelen. Appeltje eitje blijkbaar. Zo gaat dat in deze sport waar de doofpot blijkbaar nog groter is dan de gifbeker waar het wielrennen al jaren uit moet drinken….

spakenburg

spakenburg2

(en nog een linkje naar wat informatie betreffende bovenstaande: http://www.volkskrant.nl/sport/trillend-van-de-crack-v3-negentig-minuten-lang-draven~a3849596/?akamaiType=HYPERD&__gda__=st=1423737959~exp=1423737969~acl=%2fsport%2ftrillend-van-de-crack-v3-negentig-minuten-lang-draven~a3849596%2f%3fakamaiType%3dHYPERD%26__gda__%3d%2a~hmac=8bbefc5ffd2fd3b134ff2749b092af778425a26a0405da21a520a9618fb15222

Advertenties