Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel!  Mathieu van der Poel! Mathieu van der Poel! Mathieu van der Poel!

Beloften: Sterk gereden hoor van onze jonge gasten! Joris met een fantastisch begin, Stan die attent mee voorin koerste en Martijn die solide zijn rondjes reed.  Tuurlijk had er een zilveren plak ingezeten voor Stan, maar helaas voorkwam een klein foutje in de slotronde dat.  Stan kwam overigens  op de 2e plek te rijden door een foutje van Sweeck, dus ja, dan kan je dit verwachten op een parcours waar iedereen wel een keer een slippertje zou maken.  Stan Godrie eindigde uiteindelijk als 3e, Joris Nieuwenhuis kwam knap als 5e over de streep en Martijn Budding als 12e

Elite:  Vanaf het begin meteen een ontketende van der Poel, die daardoor misschien van Aert toch wel wat zenuwachtig maakte en daardoor zijn foutenlast ineens drastische vormen zag aannemen. Technisch mankement met zijn nieuwe (?) fiets gooiden ook nog het spreekwoordelijke roet in het eten, waarna van Aert kon beginnen aan een geweldige opmars.  Lars van der Haar reed een tijdje als aanhangwagen mee met Pauwels, maar Lars had al snel in de gaten dat Kevin vandaag niet de snelste was. Op 3 ronden voor het einde reed Lars dan ook weg bij Kevin en begon hij  met een opmars naar van der Poel. Hij naderde tot op een seconde of acht, maar daar bleef het dan ook bij. Ondertussen vocht van Aert zich terug van een achterstand van 47 seconden tot 15 seconden en kroop bij van der Haar in het wiel. Lars hield Wout nog een tijdje achter zich, maar kon in de laatste bocht niet voorkomen dat hij toch voorbij schoot. De eindsprint om de 2e plek achter een soevereine van der Poel was niet echt een sprint meer. Van der Haar zat kapot en zo kon van Aert toch nog het zilver oprapen voor Lars van der Haar.  Thijs van Amerongen reed na zijn mindere laatste weken naar een knappe 15e plek, Niels Wubben werd 26ste. David van der Poel, ziek de laatste dagen kwam als 33ste over de meet en Corne van Kessel kreeg, na een gemene valpartij, een DNF achter zijn naam.

Advertenties