Twee winnaars vandaag op het WK te Tabor (Tsj) die ook op de mountainbike tot de wereldtop behoren. Simon Andreassen (junioren) en Pauline Ferrand Prevot (vrouwen). Laatste is niet getrouwd, ze heeft van haar zelf een dubbele achternaam, maar dat terzijde..  (cc Jeroen Koster 😉 )

Junioren: Goede start van de torenhoge favoriet Iserbyt en de Nederlander Max Gulickx. Meteen komt al vanuit de achtergrond de sterke Deen Andreassen opzetten om zich even later “gewoon”  vooraan te melden. De oersterke mountainbiker profiteert van het “gestuntel”  van Iserbyt met zijn banden ( mag ik dat zo zeggen?) en een paar slippertjes van Max. Zodoende kan hij redelijk onbedreigd naar de overwinning rijden. Achter hem vecht Iserbyt een ware strijd uit met zichzelf, zijn banden, de ondergrond en Gulickx en de Amerikaan Hecht. Uiteindelijk beloonde Iserbyt zijn vechtlust met een 2e plek, net voor Gulickx die in de laatste bocht de ketting/versnelling van Hecht rare dingen zag doen en zo naar het brons kon rijden.  Voor Nederland finishten verder Wolsink als 5e (!), Roel van der Stegen als 10e en Jens Dekker als 26ste

Vrouwen:  Pure reclame voor het dames veldrijden, zo mag je deze wedstrijd wel noemen. Na een bliksemstart van Chainel-Lefevre en het er naar toe rijden van Ferrand Prevot          ( gepland? lijkt me wel he…. ) ontspon zich een mooie wedstrijd. Eerder genoemde Ferrand, Vos, Harris, Cant en Nash reden ronde na ronde in elkaars wiel, namen kop over, vielen terug, vochten zich terug en waren bovenal zeer geconcentreerd op de ondergrond die per ronde wel leek te veranderen. Op het eind reed dan uiteindelijk Ferrand weg waarna Cant toch weer aan wist te sluiten. Achter dat tweetal ontspon zich een mooie strijd tussen Harris, Nash en Vos voor het brons. In de laatste omloop, net voor de laatste bocht had Ferrand een gaatje van een meter of 4 op Cant. Bij het opdraaien van de finishstraat bleek dat net genoeg om de wereldtitel binnen te slepen. In extremis reed Marianne naar een 3e plek, wat gezien de omstandigheden (hamstringblessure) gewoon een topprestatie is. Sophie de Boer werd 10e, Sabrina Stultiens 15e en Sanne van Paassen kwam als 17e over de meet.

Op naar morgen! Met vandaag 2 mountainbikers op het hoogste schavot verwacht ik morgen in ieder geval Fontana op de eerste plek bij de Elite en Joris Nieuwenhuis bij de belofte 😉

Advertenties