Vooropgesteld, doping, bloeddoping, aftappen van bloed en alle andere fratsen moeten gewoon afgestraft worden en het liefst bikkelhard. (waarmee ik niet zeg dat Meeusen, Wellens en Sweeck schuldig zijn…) Maar beste UCI, dat kan ook op een andere manier dan dat nu gebeurd bij het veldrijden toch?

Twee (!) jaar geleden kwam Meeusen al in opspraak door zijn samenwerking met Chris Mertens. Dat is sowieso al gevaarlijk, iets met een appel en een boom.  (Zijn vader Jules Mertens werkte met Eddy Merckx en was onder andere betrokken bij het hoge hematocrietgehalte van Dave Bruylandts bij Farm Frites. Jules was onder meer ploegarts bij PDM, IJsboerke, CapriSonne, waar onder andere Peter Winnen voor reed. Peter Winnen is een van de weinige renners die bekend heeft. Ook Telekom renner Uwe Ampler verklaarde in 1994 dat Jules hem EPO zou hebben toegediend )

Dat er dus regels zijn is goed. Dat die regels te pas en te onpas toegepast worden niet. In 2013 wordt Meeusen zijn WK ontnomen want hij maakt deel uit van het onderzoek. In 2014 rijdt hij gewoon het WK in Hoogerheide om vervolgens in 2015 weer niet te mogen rijden? Zelfs de wereldbeker in Hoogerheide gaat nu aan zijn neus voorbij, waar hij alle andere WB’s wel mocht rijden. Wat is dat voor jojo effect ? Welles, nietes, welles, nietes.. Dit maak je blijkbaar alleen  mee bij het wielrennen. Net voor elk groot evenement ( let op, weekje voordat de Tour begint dan komt er weer vanalles boven drijven) komt dit weer tevoorschijn. Is het nu werkelijk zo moeilijk voor de hoge heren om dit soort zaken gewoon af te handelen op het moment dat het uitkomt? Moet dat echt 2 jaar duren en heb je daar echt verschillende instanties voor nodig ?

Nogmaals, vals spelen moet zeker bestraft worden, maar doe dat dan op een humane manier en laat die renners niet 2 jaar in onzekerheid rondfietsen.. Waarmee ik ook gezegd wil hebben dat ook een overkoepelende (belgische) bond en/of ploegleiders hier vaart achter hadden kunnen zetten en nu niet ineens verontwaardigd moeten gaan doen. Ook van die kant had er misschien eerder actie moeten komen!

 

 

 

Advertenties