Mathieu van der Poel rijdt het NK bij de Elite.

Punt.  Dat was zo ongeveer het belangrijkste nieuws in Nederland in de dagen voorafgaand aan het NK. Veel meer was er volgens de landelijke media blijkbaar niet te vertellen. Bij onze zuiderburen daarentegen… Als ik al die koppen, artikeltjes, interviews e.d moet gaan opzoeken ben ik in 2016 nog niet klaar.  Verschil moet er zijn blijkbaar…

En dat mag. Ik zeg ook niet dat het in Nederland net zo’n gekkenhuis moet worden als in België. Vechtende bezopen supportersgroepen die elkaar te lijf gaan na het BK, het jatten van het podium, het kan me allemaal gestolen worden. Dat doen we hier wel weer als het voetbal begint ;). Maar tussen de mediagekte in België en de mediastilte in Nederland zit toch wel een heel groot gat. En ik blijf van mening dat er toch wel iets meer aandacht mag komen voor het veldrijden.

Ja, de NOS was er. Inderdaad. Maar daar is ook alles mee gezegd. Correct me if I’m wrong, maar de samenvatting was gefilmd met 1 camera toch? Een keer bij de klim ging Marianne omhoog, een modderstrook met bocht werd gefilmd waar Marianne ( en later Mathieu en Lars) voorbij kwamen en bij beide was de finish gefilmd. 3 minuut en 7 seconden voor de heren en 1 minuut 55 (!) voor de dames, inclusief interviews.. HET KAN NIET OP !.

Op Sporza heb ik alle categorieën voorbij zien komen, een voorbeschouwing, een nabeschouwing en de complete race.  Natuurlijk leeft het veldrijden daar meer, maar hoe kan dat in Nederland ooit gaan leven als half Nederland niet weet wie Patrick van Leeuwen is of Niels Wubben ? Maar goed, Hans Becking reed top 10, dan weet je dat het goed gaat komen met de publiciteit van het veldrijden ;).

Na het BK heb ik vandaag werkelijk 80+ verslagen gelezen, nabeschouwingen en natuurlijk vele meningen over “het incident”.  In Nederland moesten we het doen met de volgende kop:

Mathieu van der Poel rijdt het WK in Tabor bij de Elite.

Advertenties