Hoi NOC/NSF,

Prima sportgala wat jullie in elkaar hebben geknutseld. Toch ? Jullie waren wel tevreden neem ik aan met de winnaars ? Lijkt me wel he, als je alles van tevoren al uit je hoge hoed tovert…

Gisteravond hoorde ik Valentijn Driessen ( Telegraaf) onderstaande zeggen:

Verbazing alom in huize #hupMTB. Het NOC/NSF dat een brief rondstuurt om toch iedereen maar te laten stemmen op het voetbal ? Seriously ? Een sport die al barst van de media aandacht, veel te veel uren zendtijd krijgt en waar al miljoenen in om gaan krijgen ook nog een extra duw van het NOC/NSF om populair te worden? Want o o o wat zijn die voetballers zielig dat ze jaar in jaar uit geen prijs winnen bij het sportgala. Geen hond die naar ze omkijkt.. Wat een drama he ? Dus jullie vonden wel dat ze wat aandacht nodig hadden ?

Het NOC*NSF is een sportorganisatie met als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. Dit lees ik en dan verbaas ik me nog meer over bovenstaande. Jullie gaan dus een sport aandacht geven die al teveel aandacht krijgt. Dit alles om de sport in Nederland te bevorderen. Zou het dan niet logisch zijn om een sport te pakken die dan al in het alom bekende verdomhoekje is beland ? Een sport waarvan je al de subsidie gehalveerd hebt de laatste jaren omdat de prestaties achter blijven ? Verdienen die niet meer aandacht om er bovenop te komen dan het alom verwende voetbal ? Het basketbal gaat naar de klote ( Den Helder), het volleybal verkeert niet in de beste staat, ijshockey is helemaal belabberd op het moment en mijn geliefde mountainbiken moet het dus ook al met minder subsidie doen.. Zou het dan niet logischer zijn om die sporten meer onder de aandacht te brengen ipv het voetbal ? Of willen jullie ook nog even lekker meeliften op de populariteit van die sport met als uiteindelijk doel geld, geld en geld ?

Met deze instelling gaat de topsport in Nederland natuurlijk de verkeerde kant op en wordt het sportaanbod waar aandacht aan besteed wordt natuurlijk wel minimaal. Zo gaan we naar een sportuitzending toe waarin alleen schaatsen en voetbal in beeld komt.. Ow wacht, zo ver is het al!

Beste NOC/NSF, stop met deze onzinpraktijken en steek wat (meer) tijd in de sporten die het echt nodig hebben. Lijkt me dat we dan een gezonder (top)sport klimaat krijgen in Nederland dan wat we nu hebben.

Op naar RIO 2016 !

Advertenties