Drunen “Eigenlijk had ik om een stuk heide gevraagd om alle bomen te planten van de wereldkampioenen uit Vlijmen,  maar een heideplant is ook mooi”.  Met die woorden sloot Michiel zijn toespraak af na afloop van de huldiging in Vlijmen.  En natuurlijk met: “De bar is open volgens mij….”

Dat Michiel populair is bleek wel uit het massaal opgekomen publiek. Fans, familie, mountainbikers en wegrenners, ze waren er allemaal om hun waardering te uiten voor de prestatie van de mountainbiker uit Drunen.  Nadat de voorzitter van Team Brabant 2000 de jeugd had voorgespiegeld hoe je wereldkampioen kan worden nam de burgemeester het woord en overhandigde Michiel zijn heideplant.  Natuurlijk volgde even later ook de boom die geplant gaat worden in het bos waar ook de bomen  van Lars Boom en Michael van Gerwen staan.

Met de belofte dat er een heuse Michiel van der Heijden biketrail gebouwd  zou worden als hij ook bij de elite wereldkampioen zou worden sloot de burgemeester de avond af.

Een mooi vooruitzicht voor een gemeente die toch al gezegend is met 1 van de mooiste mountainbikeroutes in Nederland.

Advertenties