Urst hek er eens een nachtje over geslapen.. Ik las gistere da bericht en was eigenlijk un bietje verbaasd.. En nog steeds snap ik er gin hol van… En ja, ik heur jullie al roepen, daar komt ie wir aan me zun gezeik, maar hee….

Het team he plek veur neij talent. Da snapk! En das mooi. Maar om daar nou een sollicitatieprocedure van te maken me een motivatie, ambitie en een CV ?
Ambitie lijkt me veur al die mennekes ( of mogen vrouwkes ook ? En waarom hebben we geen vrouwenteam! Wachten we rustig af tot Marianne Vos zich kwalificeert ? Neem toch aan dat we meer talenten hebben!!  ) duidelijk.. Unne toprijderT worden in de wereld en lekker op de olympische spelen knallen! Unne CV? Wa moeten ze daar opzetten ? Vakkenvuller bij de Jumbo in munne vrije tijd ? Of moet daar het palmares al komme ?

Denk da de heren da zelf toch wel weten hoe onze talenten presteren ? Of zijn ze daar nie mee bezig ? Unnen bondscoach en unnen TALENTENcoach die un advertentie plaatsen veur neij talent ? Snap ik het dan nie, of wa is da ? Gaan de speulers van FC Den Bosch straks ook solliciteren bij dun bondscoach, gaan Mollema en co straks ook unnen brief schrijve veur dun bondscoach ?

Gullie snapt da ik dees wa onzinnig vind. Ist nie de taak van unnen bondscoach en de talentencoach om gewoon in Nederland alle wedstrijden af te gaan en te kijken wie geschikt is veur da team ? Is da nie de normale weg ?

Zou t ook nie beter zijn om bij da team unne trainer neer te zetten en dun bondscoach gewoon unnen bondscoach laten zijn me zijn specifieke taken ? Er zijn zoveul meer mountainbikers die begeleiding verdienen en de olympische spelen kunnen halen me de juiste begeleiding. Ik weet zeker da we ook in RIO 2016 al me wa renners die kant op kunne as we er maar werk van make! Waarom pas in 2020 ? Omda toevallig Team Troi daar naar toe werkt ? Daarom moet de rest maar wachte me hun kans en schuiven we 2016 un bietje aan de kant ?  Kijkt eens goed rond.. Unne Kjell v/d Boogert, Hans Becking, misschien zelfs wel Tim Lemmers, zon manne, as die nou gewoon eens begeleiding krijgen, wedde da die ook die kant op kunne ? Ik snap da die in un team rijde, maar da wil toch nie zeggen da ze gin kans meer hoeven te krijgen van onzen nationalen bond om naar RIO te gaan ? Waarom alleen nou toespitsen om 1 team met ( talentvolle) renners van een bepaalde leeftijd ? Op dees manier hebben we dadelijk 1 renner ( Hoi Heijden!) in Rio, en, zonder meer aandacht, in Tokio nog steeds maar eentje ( Hoi Heijden!).

Laat da team het team, prima. Zet er unne trainer neer en leidt die mennekes op naar un bepaald niveau. En laat dun bondscoach zich gaan bezighouden me andere talenten in nederland behalve de leeftijdcategorie 16-19 jaar! Fulltime! In Pietermaritzburg waren we me 2 nederlanders! 2 ! Daar haalde geen punten mee veur Nederland in de strijd voor de startbewijzen! Da redden we nie!  Nog ekkes en dur kan niemand naar Tokio… Is da dan de bedoeling ?

Houdoe wor!

UPDATE:  
Bietje rond zitten neuzen en wa zien ik ?

Ook veur de junior series magde oew eigen aanmelden! Moete zelf doen! Liever lui dan moe ofwa?
De nationale selectie rijdt zowiezo… in vorm of niet, goede uitslagen of niet  (niks ten nadele van die mennekes, die kunnen er niks aan doen…) , die plaatsen zijn vergeven, de rest kan inschrijven en dan mar hopen op un goeie uitkomst van de technische commissie ?

Niks of niemand mag van dun nationale bond naar een WorldCup, da doen we nie meer.. alle teams in Nederland kunnen die kosten lekker zelf ophoeste.. Mar der komt een moment da da nie mir gaat lukken en dan ? Toch t mountainbiken naar de klote ? Rijders die alleen nog in Belgie, Nederland en Duitsland terecht kunnen om te rijden want geen steun ? Geen punten te behalen dus voor ons land, geen kans op kwalificatie EK/WK…  Jeugd die nou in een team zit? Wa gaat daar mee gebeuren als ze belofte/elite gaan rijden en er bekant geen team meer is om internationaal te gaan rijden ?

Nee, de spoeling wordt wel heel dun op dees manier.. en de manier van “zelf inschrijven voor een opleiding en/of world cup”.. Daar gaan we het nie mee redde !!

Advertenties