Weken lang hoor je niks anders. Weken lang gaat het over dat wat komen gaat. De meest heroische wedstrijd in het voorjaar, Parijs – Roubaix!  Modder, stof, losse stenen, kasseien, drama all over the place, je karretje niet kunnen aanhaken want stuiter de stuiter,  allemaal ingredienten  waar elke wielerliefhebber reikhalzend naar uit kijkt…

Rond 1400 uur lees ik op twitter vreugdekreten als:
* HET BOS !
* BOS VAN WALLERS !
* ARENBERG ! NU WORDT HET MOOI !

Alsmede onderstaande euforische berichten:

Jaja, u ziet het goed, de NOS zet zelfs speciaal voor deze passage een video online! Alleen om te kunnen laten zien hoe mooi het gevecht van een renner is in het stof, op scheve steentjes balancerend naar het einde van de strook, door een bos! Wat een geweldig mooi sportmoment !!
Dat is toch genieten he. Wat heerlijk, wat heerlijk! Zelfs de alom bekende wielerman doet na afloop een duit in het  welbekende zakje:

Gistermiddag was ik druk met iets anders, namelijk een World Cup Mountainbike in Pietermaritzburg. En ja hoor, in een bos, met losse stenen ( iets groter dan die kiezels in da bos), met stof ( iets meer dan die paar korrels in het bos) en renners die gehavend uit de strijd komen. En nu komt het mooiste. Dat is dus bij deze sport ELKE WEEK ZO !  Maar hee, als het wielrenners zijn is het ineens heroisch, episch, supergeil, ganz toll en o zo mooi.
Niemand die zo slim is om dit gewoon elke week te gaan bekijken, behalve de echte die-hard mountainbike fans. Die weten al veel langer dat dit fantastisch is om te zien. ELKE WEEK WEER!  Waarom een jaar lang wachten om de renners over een kasseistrook te zien rijden in Noord Frankrijk als je elke week kan genieten van dat spektakel ? En het  mooiste is, de mountaibikers doen dat ook nog bergop!
HOPPA! Een extra bonus! Want ja, bergetappes zijn in de tour altijd mooi om te zien, aldus de wielerliefhebber.
Gooi dat alles samen in een groot vat, mix dat lekker door elkaar et voila, daar is je moutainbike wedstrijd !

Maar nee, nog steeds is daarvan niks te zien op de nationale tv. We zenden liever een marathon uit in London  met 76 keniaanen en ethiopiers dan dat we ook maar iets van bewegend beeld laten zien van het mountainbiken.
Maar wel het bos verheerlijken, wel het stof verheerlijken en wel de bergetappes verheerlijken. Allemaal apart, terwijl je het o zo mooi kan uitzenden in 1 fantastische sport.  MOUNTAINBIKEN DUS !   🙂

Moet ik dat nu echt uitleggen ? Snapt dan helemaal  niemand dit ?

#MANMANMAN

Houdoe wor!

Advertenties