Wan baggerweer joh ! Ikke me mun grote bakkus van de week al gezeet da ik wel om 08.30 zou komme om de feesttent teamtent mee op te bouwe. Da kan die van Nagtegaal nie alleen, jaren gaan tellen enzo he.. Kunde niks aan doen.. Is nie erg, ik help wel. Kunt um slecht alleen laten ploetere daar me zun dochter he, das ook zo wa…
Dus ikke daarheen. Windkracht 8 en 34 liter regen per vierkante cm kletterde naar beneden in diejen kuil daar op de Goudsberg ( huh?). Open vlakte, vol in de wind, maar nee, lekker tentje opzetten, want de renners kwamen allemaal, en ja, die moete wel dreug zitten he.. #allesveurderenners

Urst zat ik wir verkeerd in da bos. Tomtomtom opnieuw instellen en gas erop. Onverhard, 4.5 km! Da kan alleen op de veluwe denk… En ja, nie onverhard zoals ge denkt, nee, me kuilen waar unne Leopard 2 moeite mee zou hebben en plassen krek zo groot as t IJsselmeer. Gif niks, Golf TDI-ke, spolluh mar ! ( ja, ons vrouw war blij toen ik in de straat aan kwam rijje vanmiddag, de modder lig op t dak… ).

Tenten klaar, stormbanden vast, tijd veur koffie.. En da viel nog nie mee.. manmanman. Thermoskan heet water en oploskoffie. Das nie erg, da vein ik goed te zuipe, schepke of 3 koffie erin ( en nie 1, verrekte pin, dan hedde thee…. ) en kokend water erop.. Ekkes ruure en zuipe mar.
Alleen da kokend water in da bekertje krijge.. das un verhaal apart. Hier in Brabant hedde un thermoskan, die draaide dicht en dan kunde op un knupde douwen en voila, water !
Nee, in midden Nederland moet da anders. Let op !

Thermoskan me unne knop. Dus ja, zoals t heurt, gewoon op da knupde douwen en ge het water. Da denkte ja! Nee, ook nie da rooi knupke aan de zijkant! Nee nee, niks van da alles. Mun poejer war al bekant weggewaaid en ik ha nog ginne koffie !

Wa denkte?

Ge moet um urst open doen om daarna naar beneden te douwe! Das wa omslachtig wor? Wa denkte van dubbel werk? Gewoon un knupke make wa ge in kunt douwe! Nie urst omhoog, dan wir naar beneeje, omhoog, beneeje.. da verzinde tog nie!! En hullie lache! Leste keer geweest denk, volgende keer eigen thermoskanneke, wa zullen ze jaloers zen!.

Maar goed, koerske kijke, in de regen. Maakt niks uit. Mooi parkoerske dus genoeg te zien. Kopstartje van dun Kjell, later Robbert en Frankie der overheen en die liepen wa weg. Jeroentje der achteraan en da war un skon MPL Specialized treintje… Frank en Robbert trokken lekker door, Kjell ha net zun neij fietske, die zat meer te kijke naar zun fietske  (hij war zo blij…)  dan te trappe 😉 en Jeroen moet dees weer nie zo. Das meer unne zonnige Eliminator coureur :).
Einduitslag: BeemerT urste, Robbert twiddes, Kjell knap derdes en Jeroen war de vierde. De ander hek nie mir zien binnenkomme want ik moes meteen die fietskes gaan poetse en jaskes uitdele, bruukskes aangeve, masseren, opruimen, veld aanvegen, gras maaien. Best druk zon baantje in de verzorging bij MPL… En t seizoen is nog nie begonne… 🙂

Weet wel zeker da we un skon seizoen gaan draaje me da teamke. Let op, ge zult ze dees jaar veul zien in de uitslagen. En as ge de uitslagen gemist het dan spam ik ze wel wa rond op de sociale media, zoda ge er nie omheen kunt!
#hupFRANKROBBERTKJELLJEROEN

Houdoe wor!

Advertenties