Jaja, ook daarveur hebbe we un kampioenschap. Het open NK marathon rijden. Dus daar meugen ook Belgen, Duitsers en zelfs Peruanen aan meedoen ! Wie mar wil, as ge mar un fietske het, een licentie en un helmke. Dan magde aansluiten om oe eigen een paar uurkes af te laten beulen.

fotooke kwam ik tegen, het er gin zak mee te maken, maar ach… 

Ik ha liever gezien dat er t jaar deur un skon marathon kampioenschap zou zijn. Liever as da strandracen, maar goed, aan men wordt nie gedacht bij de KNWU, da is al
wel duidelijk ;). Maar eerlijk, denkte nie dat er dan internationaal wa meer mensen mee zouden doen over un tedje dan bij die strandracekes ? 69% van alle MTB-ers he al unnen hekel aan unnen zandbak op un parkoerske, nee, nou gaan we lekker 80 km of meer deur da zand joekele.. Ik snap da nie, maar goed… As ik ut mog zeggen, doe dan een serie marathons of eliminator racekes. Da moete gaan organiseren, dan bende spekkoper over een paar jaar.. eliminatorr racen gaat heel groot worden ! ( is genoteerd 08-10-2013).

Marathon rijden dus.. In Limburg. Goeie keus ! Daar kunde lekker vooruit wa beklimmingen betreft en ook veur un trainingskamp me wa jongere die in 2020 gaan schitteren. En as ge da doet hedde meteen un baangarantie veur 7 jaar. Maar das un ander verhaal…. 😉

Parkoerske he! UItgezet deur dun meester zelf, dun mountainbikegoeroe van Nederland, Bart Brentjens. Die weet ondertussen wel wa un goei parkoerske is, die het er denk al un miljoenmiljard gereje..  Dus dees is goedgekeurd lijkt men.
Kanshebbers zegde ? Zeker wel, die zen er altijd. Ow, ge wilt ook weten wie ?
As urste 3 natuurlijk die podium mennekes van veurig jaar. Ramses Bekkenk, Frank Schotman (#hupFRANK) en natuurlijk Jeroen Boelen. Die leste is altijd gevaarlijk als er veur locomotief gespeuld moet worden. Hardrijder pur sang ( skon woord, opgezocht, eerlijk is eerlijk) en zeker nie uit te vlakken. Ramses rijdt altijd en overal hard, das bekend, en Frank wil zeker un treeke hoger dees jaar.  Bas Peters, Bram Rood, er zijn er nog wel wa meer die kans maken op da truike ja… Misschien Bartje zelf nog ? Hij traint er gemoeg veur lijkt me.. ge wit ooit nooit nie..  😉 

T zal un skon strijd worden, daar moet de NOS ( hedde um weer…) nou eens me wa camera’s op unne crossmotor bij rijden. Afzien, joekele, nog meer afzien, beulswerk, tong op oe skoen en bikkelharde strijd. Da willen de mensen zien!

Houdoe wor !

Advertenties