Eigenlijk wou ik hillemoal gin stukske meer skrijve veur munne vakantie. Dacht mooi ekkes paar weke rust te neme van da internet enzo ( manmanman wa zulde gullie men missen…) maar ja, dan kumt gaat er zonnen patser uit Drunen ekkes anderhalf uur liggen joekelen in PieterMB dus ja, dan moete wel wir aan dun bak he.

Wir geen live beelde, dus mar wir naar diejen akeligen live tickerT kijken.. Kunde daar nou nie wa mooi ploatjes aan de zijkant veurbij laten komen UCI, gewoon da we wa te geniete hebben veurda ze wir bij een lapke of unnen tijdsmeting komen? Da werken tussendeur ist nou ook nie hillemoal…
Maar goed, Feesboek ook open en daar zitten alted nog meer gekken die naar un schermke me cijferkes zitte te kijke en er een beeld bij vurmen in der kupke.
Willem-Jan van der Woude en Wim van Horen gaven deskundig commentaar bij da raceke, en ik zeverde er wa tussendeur. War best leuk en zo ist toch iets spannender dan da ge alleen kijkt.

Diejen Heijden starte wa stroef, maar da kwam deur unne pile up (?) na de start bij een singletrackske las ik… Ook mooi, unne pile up… ik noem da file, maar goed..  Toen da veurbij war begon zunnen race pas echt..12e, 10e, 8e, 6e, 5e, 4e en toen derde !! Elk rundje joekelde hij wel wa mennekes veurbij ( krachten goed verdeeld noemen de profs da) en uiteindelijk kwam ie gewoon me un brons medajleke op da podium terecht.

Gewoon naar da podiumke kijken! Nie meteen me die oogskes naar links om naar da korte rokske te kijke! Daar gaat t hier nie om he, t gaat hier om plek 3 en dun Heijden!
Diejen zelfde Heijden die ge wel eens bij een regiowedstrijdje van de Whoopers tegenkomt, of die ge ziet lopen bij MTB wedstrijdjes… Kunde gewoon tegenkomen.. En dan ineens staat ie weer op da podium bij een WK… Mooi man, Brabant, daar kan da allemaal ! Maakte nie overal mee, da zeg ik oe !
Merige gin Nederlanders aan de start, dus ja, ook ginnen skonen uitslag veur alle volgers van onze nationale rijders. Bietje jammer, maar daar heb ik t al over gehad, en zal ik t nog wel unne keer meer over hebben ;).  Toch kijke merige he! Alted skon om te zien da mountainbiken, dan kunde bietje beleven over wa veur parkoerske die mannen en vrouwen gereje hebben de afgelopen dagen. Kunde nog meer trots zen.

Houdoe wor!

Advertenties