Ja, da war ut. Verrekes druk. Zo tussen 1300 en 1500 uur. Da ha ik al geskreve he, da Marianne Vos nodig waar bij t MTB-en.. En ja hoor, t war ook zo. Wereldtoppers die ook op tv komme trekken nou eenmaal veul publiek.
T war echt druk. Bij de start stond t echt rijen dik. T leek wel unne veldrit in Belgie, zo druk. Mooi um te zien, maar ik zag geen zak me al die mense veur men die un fotooke won maken van ons Marianne.

Trouwens, ze he mun vriendschapsverzoek geaccepteerd ! Ik deur t dolle natuurlijk.  Ons vrouw zeet, wa doede gij nou? Gekken dwaas. Kan ik dur wa aan doen…
Mooi urste rundje war ut. Anne Terpstra ging as un speer weg, en zoals ze later ook vertelde aan de speakerT (volgende keer gij Ninko) was ze nie van plan om zich be un nederlaag neer te leggen. Das de spriritus ! Gewoon aanvallen en maar kijke. Da zie ik gerre.. Na un rundje of 2-3 lag Marianne toch wel redelijk weit veur en was t wel bekeken zaak. Bietje verwacht, maar ge wit nooit he, na zo’n rundje in Vlaanderen de dag daar veur.  En ja, be de huldiging war t ook zo druk da ik op de 34ste rij stond zowa. Kwam omda ik ekkes friet ging hale. Goei voer.

Geleuf wel da zonne topper veul publiek trekt. Nou nog ekkes zurge da de rest van Nederland ook al die ander MTB toppers leert kennen dan kan iedereen gewoon blijve as de dames klaar zen. Ik lieg nie, maar ik denk da 60% naar huis ging daarna.. Das dan wel wir jammer.

 Veur de dames reeje de Masters 30 en 40+. De 40+ sla ik even over, ik heb dun Micha al een veer in zijn reet gestoken op cyclingonline.nl dur Feesboek. Da verdient ie. Punt. Kunde t mee eens zijn of nie, PUNT.  🙂 Hij won trouwens na un skon sprintje me Jan Weevers. Hulde!

De 30+ dan. daar won unne klepper die wa men betreft ook wel elke week mag winnen.
Maikel Govaarts. Heel eerlijk ken ik hem nie. Nooit gesproke, nooit un hand gegeven, gin handtekening gevraagd, ginne poster in mun kamer mar as ik hem rond zie lope en op t podium heur vertelle kan ik nie anders zeggen da ik denk da t un goei jong is. Dus die gun ik elke week un podium 🙂

War dur dan hillemaal niks slecht ? Jawel ! Tussen masters en elite wou ik ekkes me wa mannen uit de buurt ( Freddy !! en zunne maat) wa koffie drinken. Wa denkte? Koffieapparaat kapot. Wa denkte nog meer? 1 koffiezetapparaat aanwezig op hil da terrein. Duuzenden mensen en dan hebben ze un koffiezetapparaat wa be ons ook in de kantine staat veur 3 man. En tju, wa han we zin in un bekske ! En nog meer toen we heurden da da ding kapot is, dan wilde nog meer koffie. Dan maar niks.. Jammer.

Bietje wachte, bietje buurte be Cube (leste keer geweest, heurde vandaag da unnen Doornbos t verstandig vond da ik wegging.. subtiel hintje denk? ) en ekkes dieje rockgarden bekeken.
Wennen ophef joh, um en paar keien. En t ergste is, ze hebben ze nog skots en skeef neergeleet ook. Wenne stratenmaker.. Die zal nie lang be zunnen baas werken as ie da zo overal doe!.
 Loopte daar wa rond, komde nog wa profs tegen. Eddy himself en zun aanstaande.. Ik proberen Ed te lozen en me Melissa weijer te lope, mar niks hoor.. wir mislukt.

Eindelijk de start van de cracks. Snel startje van de 2 Blanco knakkers, Bart de Vocht en Jeroen Boelen (daar ha ik al mun geld opgezet in munne prono). Hij probeerde t wel, maar jammer genoeg kwam ie op t eind wa tekort en eindigde op plek 6. Dan bende toch ginne pannekoek hoor. Zeker da ze bij BrentjensSuperiorMountainbike team daar nog wa prijzen mee binnen halen 😉
H.J. Moorlag ging halverwege op pad en ja, toen was t lastig veur de Vocht om er nog bij te komme in zijn eentje. Heijden bleef natuurlijk in zun wiel hange, wa normaal is. En omda Henk Jaap nie echt verslapte kwam Bart er nie mir bij. Hij won nog wel de sprint veur de 2e plek. Da gun ik hem dan ook wel na da harde werken… Toch ? Ook al is het unnen belg ;). Goed gereden jong !

Munnen ex-vriend (hierboven kunde leze warum) Liwald ha un zwaar dagske.

Hillemaal blij me neij bandjes, na 2 ronde lekke tube.. Toen wissele en volle bak t restant gereje. Ik moet eerlijk zeggen dak um nog nooit zo verrot over de finish heb zien komme. Meestal kan ie nog wel un grapke maken, deze keer leek t wel of ie meteen ging sloan as ge wa zot zeggen ;). Afzien. Hedde nodig!
De rest van mun “Cube vriendjes” reden un stabiel wedstrijdje. Matthijs moest er ekkes in komme maar na un tedje kwam die ook lekker op gang en ging t wel ok denk. Bas ha t zelfde leek t wel, die ging ook steeds beter na verloop van de wedstrijd. Alleen Tim.. Tim ha ook unnen off-day denk un bietje. Die begon ook goed, maar jammer dat ie daarna wa wegzakte. Kumt goed jonge 🙂 

War un skon dagske zo. Lekker verbrand in mun gezicht…Ja, lacht mar, mar ik zat in dun auto terug naar huis en zo vuulde t echt! As ge uit de wind stond en in de zon, wa ik dus gedaan heb, war t goed te doen ja. Heb trouwens de NOS nie gezien, gullie wel ?  Gemiste kans denk ik dan. Gelukkig war Omroep Brabant er wel, net zoals bij de Cape Epic.

Tot de volgende keer mar wir.

Houdoe wor !

Advertenties