Hoi lieve Marianne,

Ge kent mij nie, dus misskien ist wa raar om zo te beginnen, maar ach, wa makt da uit.  ik probeer al wel al heel lang vriendjes te worden hoor..

 🙂

Veurdeel is wel da gij dees gewoon kunt lezen ( denk ik dan toch) en da ik gin vertaling hoef te sturen net zoals naar de KNWU…
Waar gaot dees over zulde denken. Nou, heel simpel. Over MTB, want over veul meer skrijf ik nie de leste ted.

Skon. Verrekes skon da ge dees jaar op dun MTB gaat rondkoersen. Goei nieuws war da. Enigste nadeel is da er daluk zoveul volk kumt da ik munne wagen weijer weg moet parkeren…
 Heel eerlijk gezegd ha ut MTB da ekkes nodig, da un achtenzeventigvoudig nederlands kampioen, vijvenveertigvoudig wereldkampioen en drieendertigvoudig olympisch kampioen zich laat zien op da fietske. MTB-en in Nederland he aandacht nodig, en wie kan da nou beter doen dan gij ?
Ja, Bart Brentjens bijvoorbeeld, da weet ik, maar die is al volop bezig, en kan t natuurlijk ook nie alleen. The more the merrier ! ( net gelezen in een stuksje op de interwebs, da gebruik ik dan meteen he… zo ben ik). Of de mannen die Cape Epic en/of Bridge Cape Pioneer hebben gereden. Ze laten zien dat er in Nederland wel degelijk goei MTB-ers rondrijden die wereldwijd meekunnen. En dan vergeet ik echt nie al die MTB-ers die elke week hun rundje rijden in NL. Ook toppers !  

Over twee dagen ( of 1 dag, of giestere, of veurige week, net wanneer ge dees leest…) is t Paasbike in Nieuwkuijk. Ik moet eerlijk zen, ik ken da durp alleen van vreuger toen we wel eens naar de Ster gingen..Nie al teveul, want wij jongens uit Den Dungen waren nie zo’n helden buiten de stadsgrenzen ;). Maar da terzijde.
Nieuwkuijk dus. Mooie gelegenheid om oe in de kijkerT te rijden in Nederland op de MTB. En een verrekte skon gelegenheid voor de NOS ( Hallo NOS 😉  ) om een mooi stukse op TV te laten zien.
Da zo wa zen. Gewoon een reportage van een half uurke in Studio Sport. Ik kijk ernaar uit. Maar da zal t wel nie worden, mar das nie erg. Alle aandacht is meegenome, dus wa ze ook uitzenden, we moeten er blij mee zijn. Het begin is gemaakt, hopen da ze inzien da t verrekes mooi is om die sport te volgen.

Dus ja, alvast bedankt! Ik zal maandag wel unne keer skreeuwe langs de lijn, maar ik zal dan vast nie dun enigste zijn.

Houdoe wor ! 

Advertenties