Jaja, das ekkes wennen. Goade as supporter van de Cape Epic ( 22 graden) naar de Bergrace in Wageningen ( ook 22 graden, want das de temperatuur be men binnen… ). Dus kwa temperatuur was dur nie veul verschil veur men 😉 Qua omgeving  wel denk.

Wageningen, publiek kwam me grote getale opzette. Snelwegen afgezet, NS extra treinen en veule auto’s geparkeerd in dun berm. En da ondanks unne snijdende wind en een gevuulstemperatuur van -56°C. Nie da ik er was hoor, ik vandaag wir Sjaak Afhaak. Zit nog me da griepvirus. Nou in munne kop, ben zo dol as un kiep. Heb geheurd dak t mar unne keer goed moet uitzieken.. Lekt me goei plan.

Wageningen dus. Geen idee hoe de wedstrijd verliep. Van heure zeggen na verloop van tijd un kopgruupke van 3, me as ik dun uitslag zie, dun Liwald, Matthijs en dun Beemer daarin. Diejen leste schijnt ekkes gas gegeven te hebben ( net as Sagan op t lest…) en dus won Frank in Wageningen me wa veursprong op die 2 van Cube.
Die trouwens un neije wepsite hebben, moete mar ekkes kijken -> klik!

Dun uitslag dan:

Me natuurlijk het fotooke van de winnaars:

Skon foto, alleen jammer van die achtergrond. Ik ben dan meer van een zeiltje ophange me wa franjes en wa rondemissen, maar goed…

Race afgelopen, dus bikken mar. Friettent zoeke in Renkum. Da ge dan daar ekkes lekker relaxed gaat zitten en nadenkt wa ge gaat vreten buiten unne kilo of 4 steekassen.. Ge dwaalt wa weg, ge vuult da dun dag best zwaar war, ge kregt t werm en ja, dan gaade gekke dingen zien.

Was da joh ? Unnen overvallerT die zunne kop nie bedekt mar zunne voet ? Unne koerier die zon kouw poten he, maar geen geld veur fatsoenlijke overskoentjes ? Da ziede alleen mar in Renkum, in Brabant komde da nie tegen, daarveur moete echt de grens over.. manmanman…

Dus ja, da miste dan allemaal as ge er nie bij bent. Wak ook gemist heb is t debuut van speekert Ninkoo! Da hak gere geheurd! Maar as ze slim zen loaten ze hem nog wa meer bergracekes doen. Bij de streetrace in Mirroi din ie da ook goed, geleuf dat ie da hier ook wel kan. En ja, eerlijk is eerlijk, ik ha dun Jean Biermans (180 minuten gereje, gewonnen deur Jeroen Boelen in 2 uur 58. Dan rijde verrekes hard, 2 minuten sneller ! )  en ook Joost Hoetelmans ook wel unne keer willen zien rijje. Van die mennekes die ge alleen op dun twittert veurbij ziet komen, maar nog nie in t bos. Kumt vast nog wel dees jaar.. T seizoen is nog jong, zoas ze da zo mooi kunnen zeggen…

Tot zoweit, ik ben t wir kwijt !

Houdoe wor ! 

Advertenties