Da ge dan zegt da ge mountainbiken nie volgt omda da nie zo mooi is om te kijke. Da ge dan zegt da ge mountainbiken nie volgt omda t allemaol zo lang duurt.. ( een etappekoers nie he koekwaus..).
Ik snap die mense nie. Dan hedde dees week dus nie de Cape Epic bekeken. Beelden die ge daar ziet ziede nie in un skaatshal ( ik zag in Socchi zeker 50 man zitten) of bij de TDF. Ja, daar ziede ook mooie beelde, maar toch is da minder mooi dan dees…

Kende lang zevere, maar veul mooier wordt t nie. Geleuf me nou mar. Dus ja, dan volg ik  dus deze week dun Cape Epic. Zoals ik afgelopen oktober Cape Bridge Pioneer Trek bekeek me die van Cube kijk ik nou speciaal noar die manne van Bart Brentjens.  Superior teamke hoor..

Ik ga geen uitslagen posten enzo, die bekekte maar op Cape Epic. Doen ze veul beter dan ik. Wak wel wil vertellen is da dun ouwe krijgert Bart gewoon nog as unnen dolle daar rond fietst. Na 5 etappekes staan ze nou 2e in t Masters klassement, en ik weet zeker, as ze un paar dagen ginne “mechanical” han gehad da ze gewoon de leiders waren. Maar da kan nog kome ! T is nog nie over. T is pas over as de fet leedie sings de blouse ! Ze hebbe nog een paar dage!

Ander teamke van de Superior boys bestaat uit onze nederlands kampioen Hanske Becking en Jiri Novak ( me wa accenten op zunne naam, maar da week nie hoe da moet… ).
In t begin dinne ze wa rustig, misskien wa verlegen me al die toppers, maar na 5 stages staon die toch mooi top 10 in het algemeen klassement ! En ja, me toppers as Kulhavy, Sauser, Schurter, Fontana, Fumic ( freddy !!!), Platt, Huber, Hermida en van Houts magde dan toch wel zegge da ge ook unne wereldtopper bent. Finisfotooke van vandaag !

Mooi toch !! Kende lulle wa ge wilt, maar ik vein da mooi. As ge die foto’s hierboven ziet dan witte toch zeker da dees un skon tv reportage zou opleveren ? Ik bedoel, onze NL kampioen rijdt rond, voormalig NL kampioen en een oud olympisch kampioen (en wa die nog meer gewonnen het). Da is gewoon reportage materiaalke. As ik ooit een paar miljoen win in de staatsloterij dan weet ik wel wa ik ga doen… Maar goed, ik droom denk ik wir..

As ge dan un etappeke gereden het, ja, dan moete ekkes in de verzorging.
Ekkes naar de pedicure, kijkt maar.

Voetjes in t badje, daluk nageltjes vijlen en wir un bietje nagellak erop. En klaar zijn we wir veur de nekst stage. Nog mar un paar te gaan mannen !
Ja, die mannen die stoan dan in de skijnwerpers. Maar hee, zonder hulp zon die da ook nie kunnen wor! Ge moet wel unne goeien achterban hebben die oe helpt.

Unne wizard of OZ die oew fietske wir in orde maakt veur de volgende rit. Die mannen gaan nou pas aan t werk, terwijl de rijders lekker un bietje uitruste…

Ziede wel ! Bart sloapt al bijna ! Die het zunne werkdag er al op zitte, maar veur de hulptroepen begint da nou pas. En ja, da werk mag ook zeker nie vergeten worden.. Das ook belangrijk.

Goed, nog een paar dagen kijken dus. Doet da dan ook. Elken dag kumt er un videooke uit van dun dag daarveur, houdt die site in de gaten van Cape Epic.
Maar natuurlijk kunde ook alle info van dees mannen veine op de facebook site van Superior Brentjens. Die site moete ekke liken, kunde un teamkit winne! Das skon. Ge moest eens weten hoe dik ik al op die like knop geramt heb… 😉

Da war eigenlijk alles. Ekkes Cape Epic onder dun aandacht brengen. Maar ik geleuf da gullie MTB lovers wel wiest da die al bezig war 🙂 En veur de rest, snel fan worde van MTB ! Doet da nou !

Houdoe wor !!!

Advertenties