Ja, ik war derbei. 2 dage. Zonder men gin NK, da snapte natuuurlijk ook wel. Maar tju, ik heb t wel kouw gehad, da magde best weten. Zaterdags hak nog nie zon dikke trui onder munne jas, zondags war ik wa slimmer me mun 2 jassen en thermo broekske onder munne jeans :).

Maar da zal jullie nie interesseren denk. Zaterdags unne meet en greet me Liwald Doornbos en Rick v/d Hanenberg. Gezellig wel. Skon manne, verstand van de koers. Friet eters.  Goei volk dus.
Masters 40+ ging ik kijken. Ekkes Micha helpen naar da rood-wit-blauw truike. Nie dat ie mij of ons daarveur nodig het, hij maakt da zelf wel. Volle bak weg bij de start en Marcel Scheffer zag hem pas terug na de finish. Met 34 seconden voorsprong kwam Micha over het streepje en jawel hoor, gewoon wir Nederlands Kampioen. Goei werk van de Cube Nutswerk master 🙂 .

Bewijs !! Nr 3 is trouwens Edwin Raats. Om ekkes professioneel dun uitslag te vertelle.

Zondags mar wir un ritje diejen kant op. Nou om wa te skreeuwe naar Liwald, Hans Becking en dun Ed. Eh ja, ik was dan bezig me un spandoek, ha ik al verteld. Maar leste week hebben ze mun tuinhuiske wa verhoogd en neije planken erbij gezet. En umda t zon pokkeweer wordt, moes ik die planken verven en kon ik mun spandoek nie helemaal afverve. Bietje lullig veur de mannen, maar ik beloof da ik van de zomer unne keer zon doek maak ! Is ook wa makkelijker vasthouwe ipv me -3 en windkracht 6 ( geveulstemperatuur darum bekant -32). Dus da kumt nog.
Veur de wedstrijd wa rondgehangen op de parkeerplaats bij de renners. Alted skon om te kijken hoe profs da doen veur de wedstrijd. Dun inne rijdt wa rond op zun fietske, dun andere zet 3 fietskes in elkaar en nog unnen andere die playbackt un numer van” misskien opbelle”  in zun buske. Zo he ieder zun ritueel. Dun Liwald zat volgens men be Micki van Empel in de bus te rufte.

Wedstrijd op zich war snel beslist. Lars war gruwelijk snel. Daarachter Lars 2 en Thijs die er un mooie strijd van maakte. Moet zegge da ik Thijs Al ook verrekes sterk von rijje. Goed om te zien. Dun Ed hat er ook wel wa snelheid inzitte  (hoi bondscoach ! )  ! Bietje pech gehad onderweges me un tube die 34 kirres um zunne vork sloeg en nog wa salto’s, maar goed, daar kunde nie veul aan doen.

Wa ik dan alted mooi vein zijn die MTB-ers die dan meerijje. Vink mooi ja. Jeroen Boelen en Hans Becking reeje de urste paar rundjes mooi samen totda Hans dacht: Wacht es ekkes, as ik zo deurkachel gaat daluk dieje gekke Lammerts vragen of ik mee naar Hoogerheide ga en al die ander wedstrijkes. Da moet ik nie hebben, ben ik vort hil t jaar onderweges. Nee, ik wil in de zomer knallen, nie bij -5 ofzow..

Dus din die wa rustiger aan de 2e helft. Snap ik wel. MTB is hoofdzaak veur de mannen van Superior Brentjens Mountainbike Racing Team. Wenne lange naam joh…
Liwald dacht t zelfde. Veldrijden geen hoofdzaak, van de zomer moet ik knalle. En ja, die ha ook wa kouw vingers gekregen umdat ie veur de start nog un slim iets bedacht ha. Nie slim dus… Maar hij ha wel plezier gehad  tussen die veule toeschouwers las ik op dun twitters. En das mooi. Plezier in sport, altijd goed 🙂

En ja, t war druk ja. Viel me nie tegen. Veul mensen die elke keer skreeuwde tegen de renners. Ik ook elken keer, inne keer war ik te laat bij Hans Becking, kwam umda ik me Melissa aan t buurten war. War un skon weekendje. Goed um te zien da t veldrijden in NL nie dood is. Goed ook um te zien da de NOS urst schaatse laat zien ( heel t weekend al op tv maar tussen 1900 en 2000 urst nog een keer laten zien… ), dan bobsleeen, dan skieen, dan ijshockey en dan pas veldrijden.. Manmanman, da verzinde toch nie. Een nederlands kampioenschap na al die ander sporte.. T zal wel aan men liggen, maar ik snap da nie…

Houdoe wor !

Advertenties