Tsja, da was het dan. Het is gedaon me de pret. We kappen ermee. T is gebeurd waor ik al bang veur war…

Urst ekkes terug noar t begin en waarum ik hiermee begonnen ben. Ik volgde 2 mennekes op Twitter en keek via via via wa kanale hoe ze reden en wa ze allemaal klaarmaakte op hun fietskes.
Dun Eddy volg ik al een jaar of veul. Das mooi in de winter om te kijke. Skon sport, veul modder en lekker elke week op TV. Kunde mooi op oew luie krent blijve zitte, ook mooi !
Dun Liwald volg ik al een jaar of veul mar dan wa minder. Das mooi om in de zomer naar te kijke. Skon sport, minder modder, duurt wel langer, dus meer plezier me kijken, maar ge moet er me oew luie reet naar toe, want geen TV ( doar hek t al unne keer over gehad geleuf ik… ).

Dus ja, op un gegeven moment gingen die 2 in de zomer in dezelfde ploeg rijje. Cube Nutswerk. Me als opperhoofd Micha de Vries, ook ginne koekwaus in allebei die diesieplienes!  Dus 2 mennekes in dezelfde ploeg, toen dacht ik: Ik moet een boek goan skrijve ! Da makte nooit meer mee dees, das toeval. T mooie veur men was da ik wel fan was van Cube, vein ik gewoon un mooi merk, dus 1+1 was 3 in dees geval.

Tot afgelopen poar dagen ging t wel lekker. Ik ha er wel plezier in in wa ik deed en ach, of er nou iemand om kon lache of nie, ik ha plezier ! Toch mooi… De leste dagen is de cirkel rond. Zo rond as unne foebal. Of un wiel. Of un rundje. Wa gullie wilt.
Boxtel dus. Op zaterdag MTB tochtje. Ik war te laat, want navigatie verkeerd ingesteld. ( Nee, ik war nog nooit be dun langspier geweest, dieje naam schrok me altijd af… ). Maar goed, ik kom daar aan en wa heur ik dun speakert zeggen: We hebben unne koploper na un half rundje ! Me 3 daarachter, maar die liggen al weit weg. Ik denk da kan nie, t zal toch nie.
Ekkes bij de finish kijken veur dun ursten doorkomst, en jawel, Liwald allenig op kop, seconde of 20-25 veur.. Speaker kwam nog nie uit de naam, die kon alleen zun nummer opnoemen.
Alle kirres daarna wist ie de naam wel.. Liwand, Wiland, Wijnand, Liwad, Lilald.. Ik heb werkelijk elke naam veurbij heure komen, maar Liwald… Nee, da heettie nie gezeet gehad.
Tot aan de huldiging toe ( jaja, hij won.. ) war de naam verkeerd en war Liwald zo verstandig um ekkes diejen mens te vertellen wa zunne echte naam war.. Manmanman.

Fotooke ! ( opklik veur groot)

Dagske later, veldritje Boxtel. Deze keer war ik er nie, want ocherm ik, ik moes werken. Geleuf da ik dun enigste war, want toen ik um 07.00 noar mun werk reej, hek ginne wagen gezien. En da lieg ik nie ! Compleet uitgestorven dorp en industrieterrein. Wenne gek ben ik dan…
Maar goed, crossen dus me dun Eddy. Veul modder, zandbakske en un stukse deur t water ( denk ik, of nie bij de veldrit ? )  en een temperatuur van zowa 15 graden. En da in december. Ge kunt al goed merken da de kortsten dag gewist is he ! Dagen worden langer en temperatuur skiet omhoog !

Eind van de rit, ook dun Eddy wint in Boxtel !  Wel nie mir veur Cube, maar nou veur 36 cycling.
Merkske wa aan de weg timmert en binnenkort cafeeke opent, zag ik da goed ? Of war t un sportwinkeltje ?

Fotooke ! (opklik veur groot)

1 dingske wa opvalt.  Juist, dun Eddy he wel un rondemiss, Liwald moes t doen me unne vent.. Nie goed, da kan toch nie !!

Maar goed, cirkeltje rond, beij mannen die ge volgt winnen in 2 dagen tijd in dezelfde plaats un koerske. Dan kunde stoppen, dan bende klaar. Mooi geweest.

Prettige kerstdagen, vreet nie teveul, drink nie te wenig. En miskien tot volgend joar !!

Houdoe wor !

Advertenties