So dan, urste etappe hebben ze ok wir gehad. Na een proloogje wa kort war en wa lekke banden opleverde veur dun Liwald is t vandaag eigenlijk pas echt begonnen.
Veur de start kwam Circus Renz ekkes langs, da ha echt niemand verwacht !!

Die menskes onder diejen boog wiste nie wa ze zagen. Da zijn er trouwens wel veul, fokken ze die daar in Zuid Afrika, of hoe zit da ? Cube stuurt er 4, van die zen der wel 38 ofzo…

En ja, toen gingen ze los.. rustig aan beginnen, nie da ge hard weg kunt me al die aouto’s erbij, maar goed.. Rustig begin is altijd goed. Ge wit nooit wa ge tegenkomt daar. Unne olifant is best hard as ge daar tegenaan rijdt… 
In t begin zurgde Liwald wel ekkes da t pelotoneke bij elkaar bleef.
Links van de weg, veur de kijkers thuis rechts hield ie alles in de gaten, da arendsoog…

Doet ie goed, nie eentje die t lef ha om er meteen uit te peren. Da doede ook nie he, maar un bietje controle is altijd goed.
Onderweges han ze ok wa water plasjes waar dat ze deurheen moeste. Ik hoop da iedereen veilig aangekomen is, want wa daar in t water zit da wilde nie weten….

Kek dan ! Unne sidderaal in der hol ? Krokodil in dun bil ? En dieje mens daarachter mar lachu.. Hij zal nie helpen, nee, hij is bang da zun fietske nat wordt.. Wenne vent joh ! Die zal wel klapkes krijge vanavond.

Het is nou nie zo da t daar un bietje lauwloenen is da ge op oew gemak de omgeving kunt bekijke.

Of zo Willem hier nou iemand op zun bakkes zien vallen ? Nee, t lekt men dat ie toch wel ekkes moet zweten om de finish te halen vandaag. Nie da ze het slecht gedaan hebben, da ziede daluk in dun uitslag wel. Ik verklap het nog niet, maar ze waren beter as die op de 2e plek eindigden.. ( cryptisch, cryptisch…. )

Ik las dat er na un tijdje ineens unne zwerm

bijen het peloton binnen vielen. Serieuze shit. Sommige waren gestoken en ge het er altijd bij die daar allergies veur zen he. Das toch wel link. Maar…. ook zag ik dat de hulptroepen echt binnen no-time aanwezig waren, das wel een geruststellende gedachte. Iedereen gaat morgen gewoon van start dachte ze, dus end goed, al goet. 🙂

Relaxte finishfoto, nie veul geleje, 3 kirres lek veur Matthijs, da is alted zuur natuurlijk. Maar goed, morgen unne zware etappe naar de Kilimanjaro van Zuid Afrika, de Zwartberg.  36 kilometer hoog, dus as ze dur ekkes vanaf springen hebben ze meteen da record van dieje Felix ook te pakke met zun Redbull pakske.. Wenne gek joh.

Den uitslag dan.

Micha en Willem strak op plek 1. Profiesjat !! Liwald en Matthijs 7e plek, ook nie slecht, al weet ik zeker da ze der zelf van balen. Met 3 lekke tubes mag de dan ook balen, zonder dieje pech rijde gewoon top 5. Maar die tijd komt nog wel. Of t moet zen da Liwald me zunne kop ergens anders zit de komende dagen…

 *geen commentaar*

Na de finish altijd ekkes me oew vrienden un bietje ouwehoeren en sterke verhalen vertellen. Hadde da gezien ? Nee, dan wa ik tegenkwam ! Ik sprong zo over da waterbakske heen ! Gij wel ! Wedde ? En zo ging da nog ekkes deur…

Tot slot de mooiste foto die ik vandaag tegenkwam. En nee, da is er ginne me unne Doornbos erop, da zoutie wel willen. Kijk maar ekkes hoe mooi.

Dan bende wel ekkes stil he. Mooi plaatje veur als achtergrond op oewe pc. Of nie natuurlijk.

p.s. Der war ok nog unne motorrijder die t nie helemaal begreep denk ik…

Ik heb un toetoetoeter op mun waterscooter… manmanman, wa denkte dan, da ge blijft drijve ? Ge het unne motor kerel, gin amfiebiedingeske ! Prutser 😉

Van de week wel unne keer etappe 2-3-4 en nog wa meer….

Houdoe wor !

Advertenties