Didam, Baarlo en NK ( stukske)

Zow, daor ben ik wir. Tedje weggeweest, mar onkruid krijde nie kapot ! Eigenlijk heb ik gewon niks te vertellen gehad de leste week, maar da hoefde gullie nie te weten….
Der war een koerske in Didam. ( Ook in Ruddervoorde, mar langer als week geleden, dus kan ik nie herinneren…). Nie da ik er veul van kan vertelle, want ik zit thuis. Vast. Nie weg te krijgen. Opgesloten. Ze hebbe me zo’n witte trui aangedan met van die lang mouwe die achter op oewe rug vastzitten me unne gesp. Wenne gek die da bedacht he ! Da is gin familie van Dolke en Kabanna, anders had ie wel wa anders ge-invented… ( jaja, english kan ik auch !! )..

Didam dus.. Koerske om een bietje te herstellen na Ruddervoorde veur den Eddy, maar da ging toch ekkes anders.
Beentjes voelden ok, dus dan ok mar un bietje gas geven.. Alleen was er eentje van de familie die dacht: Deze keer ben ik oe ekker veur !! En ja, Rik kwam as 2e over de finish, we toch knap is.

Podiumfoto, gejat van  wielerpuntpuntpuntcom
nie da Rik blij war, die ha liever de ander misske gehad.. maar ja. dan was ie 3e geworden, toch weer minder. Den Eddy zelf war 5e, of hak da al geschreven ? *kijkt paar regels terug*. Nee, nog nie.. Dus 5e. Ook mooi !

Volgens men war dun zelfden avond Baarlo ? Ik schrijf maar wa, geen idee of t klopt, maar da heur ik dan wel weer….
Baarlo is apart verhaal. Na t zien van de beelden en wa fotookes snap ik waarom iemand kiest om te gaan emteebee-en…

 Ziede da !! Gewoon met de fiets de kroeg in ! Tju, ja, dan wil ik ook wel unne straatcross gaan rije !
Ekkes net doen of ge hard trapt en dan hop, de kroeg in !!!

Stukske verder de stroat in komen ze de kroeg weer uit… Mooi sport !! da wil iedereen !!

Koerske was denk wel leuk, filmke staat op joetjoep, hier, gejat van MrFelix1951, as t nie mag dan heur ik t wel!

Moet zeggen da Liwald redelijk relaxt rondreed.. nog un rundje te goan en kijk eens hoe fris dat ie er nog bij zit

Op t gemak die leste ronde in, niemand te bekennen, meter of 100miljoenmiljard veursprong, dus da leste rundje was veur noar t publiek te zwaaien ! Of nie !
Ook bij de finish, niemand te zien in de buurt. Omdat er zoveul publiek was heb ik ff aangegeven waar dun Liwald rijdt…

Daar dus !! 73 kilometer schoon aan dun haak ( diejen omroeper zat ook meer in t cafe dan omroepen denk ik, maar goed…. ) maar de bloemen zijn binnen !
Volgende vond ik wel frappant.. Thumbs up ( wir engels !! ) noar de camera maar ondertussen al vooruit kijken naar t podium waar t rondevrouwke te wachten stond…

Ziede da ! Hij kijkt nie in de camera !! Mar doe net alsof !! Wenne smiegt joh !

 Ekkes intervieuwen met dieje kerel van doarnet, maar in t filmke kunde zien da t te lang duurde, hij wou naar t podium !! Me oew gekke vragen !

Eindelijk op t podium, mooi urste plekske ! Hulde !
Later in die week ging dun Liwald naar Malmedy, ik heurde da dat vrouwke ook we tijd over had, maar die foto’s zijn gesencur gecensruerd gurensuceerd zomar ineens verdwenen denk ik.. Nergens te zien, nergens nie. Ja, op zunne foon, maar die het ie alted bij um !!!

Ow ja, as ge goed kijkt op t filmke vanaf 08.15 dan ziede Ninkoo de sprint winnen van diejen andere koekenbakker ! Of had die omroepert da ook fout en bende da nie ? Ik kan t bekant nie zien!.

Toen.. afgelopen weekend het epische (as ge  nie wit wa da is, Wikipedia) NK van de wegrenners.
Bij de start alles nog koek en zopie ei.

Eddy op t gemak met bobby Traksel, den Michel Kreder, Lars Boom en op dun veurgrond Thomas Dekker. Kijk goed, ge ziet nou 30 renners ongeveer van de 118 geleuf ik die starten… 18 zijn er gefinished.. of 19, weet ik veul, das ook nie belangrijk.
Da t goei weer was is wel duidelijk. Nie zo koud en goed te doen langs de kant… Ow wacht….

 Kan ze vast wennen aan de winter, as t dadelijk 14 graden vriest in Tabor en er unne meter sneeuw ligt !! Ook lekker fris ! .
Lang verhaal kort, NK was nie de koers voor Eddy om wa hardeheid op te doen.. Slopend parcours, spekglad, levensgevaarlijk en teveul risico om gekke dingen te doen. .

Komende tijd ekkes naar Oosterbeek om eens te kijken of ze echt allemaol zo goed zijn als ze overal roepen. Ik ga incognito, dan kunde de mooiste foto’s maken !! Wedde da niemand men herkent in mun Pino pak !!

Houdoe wor !!!

Advertenties